Smiljan Pavić je bil na koncu najboljši strelec Krke. Foto: Vladimir Nikolič
Smiljan Pavić je bil na koncu najboljši strelec Krke. Foto: Vladimir Nikolič
Zoran Dragić, Patrick Beverley
Branilcem Krke je veliko težav povzročal hitri Američan Patrick Beverley. Na sliki v dvoboju z Zoranom Dragićem. Foto: Vladimir Nikolič
Jotam Halperin
Povratno srečanje bo v Sankt Peterburgu že prihodnji teden. Foto: Vladimir Nikolič

Serija porazov aktualnih slovenskih prvakov se torej nadaljuje. Proti kakovostni ruski zasedbi, ki jo vodi Jure Zdovc, Novomeščani niso imeli veliko možnosti. Peterburžani so hitro prevzeli pobudo, dokazali svojo moč in kvaliteto, nadzirali potek srečanja in na koncu brez težav slavili z 68:81. Spartak je v drugem najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju še brez poraza.

Krka s tremi porazi po prvi polovici drugega dela tako ostaja z minimalnimi možnostmi za uvrstitev med najboljših osem. Slabo ji kaže tudi v Ligi ABA, v kateri zaseda šele predzadnje mesto. Črnemu nizu pa kar ni videti konca. Težko delo Novomeščane čaka že konec tedna, ko se bodo pomerili v jadranskem tekmovanju s prav tako zelo kakovostno Cedevito, prihodnji teden pa odhajajo na težko gostovanje v Sankt Peterburg, kjer je upanja za uspeh proti Spartaku bore malo.

Črni januarski niz se še kar nadaljuje
Aleksander Sekulić je na začetku decembra prevzel moštvo, ki pod taktirko Nenada Trajkovića ni prikazalo iger iz minule sezone. Sekulić, ki je do zdaj vodil Slovan, Koper in Triglav, je na začetku v Eurocupu premagal Azovmaš in Le Mans, izgubil je z Lietuvos Rytasom, v Ligi ABA pa je dobil obračuna s Heliosom in Zlatorogom. Vmes je Krko ugnal Zagreb. Za tem pa se je začela serija porazov.

"Zmagala je boljša ekipa. Spartak je dokazal, da ni po naključju še brez poraza v Eurocupu. Skušali smo jih presenetiti, a nam enostavno niso pustili razviti naše igre. Tudi pri metih z razdalje nismo bili razpoloženi. Žal so oni bili. Razlika je bila vidna. Fantom kljub vsemu ne morem očitati dela v obrambi. Storili smo nekaj napak, ki pa so jih oni s pridom znali kaznovati," je po osmem neuspehu zapored dejal Sekulić.

Spartak odčital pravo košarkarsko lekcijo
Najboljši strelec domače vrste je bil tokrat Smiljan Pavić, ki je dosegel 15 točk. 31-letni center se je v napadu še kar uspešno kosal z močno centrsko linijo gostov, v obrambi pa je bil tudi sam brez moči. V 22 minutah je Pavić zbral le en sam skok: "Spartak nam je odčital pravo košarkarsko lekcijo, za kar si zasluži vse čestitke. Tekma je pokazala, da delamo preveč napak in po teh se je težko vrniti v igro. Vedno nekdo naredi kakšno napako, ki jo vsi skupaj nato plačujemo. Naša naloga je, da delamo naprej. Verjame, da bodo znaki dela vidni kmalu. Treba je vedeti, da vsaka ekipa potrebuje nekaj časa, da se privadi na nove igralce. Tudi zdaj moramo ohraniti pozitivno miselnosti."

Med boljšimi pri Krki je bil tudi na tej tekmi Zoran Dragić. Ljubljančan je v statistiko vpisal 11 točk, izkazal pa se je z osmimi ujetimi odbitimi žogami. "Za nami je nova zelo težka. Spartak ima bolj kakovostne igralce in tudi veliko daljšo klop, kar je znal izkoristiti. Dokazali so, da so boljša ekipa od nas in zasluženo zmagali. Upamo, da bo čim prej prišla zmaga in prekinila ta niz porazov. Je zelo težko, saj imamo razpored samih zahtevnih tekem."