Kaj se dogaja s Krko? Proti Spartaku sicer realno ni bilo pričakovati zmage, toda tako slabe igre tudi ne. Foto: MMC RTV SLO
Kaj se dogaja s Krko? Proti Spartaku sicer realno ni bilo pričakovati zmage, toda tako slabe igre tudi ne. Foto: MMC RTV SLO
Božidar Maljković
Božidar Maljković bo poskušal na evropskem prvenstvu 2013 v Sloveniji igrati z vsemi najboljšimi. Foto: EPA
Konec januarja ni prinesel olajšanja za Krko

To je še tretji poraz Krke v 2. delu Evropskega pokala in že osmi zaporedni v vseh tekmovanjih. Slovenski prvaki so bili le v uvodnih minutah, ko je Afik Nissim dobro vodil igro, Jure Balažič pa hitro dosegel sedem točk, enakovredni. Toda po delnem izidu 0:9 so gostje prevzeli pobudo in imeli po prvi četrtini, ki so jo končali s trojko Victorja Keyruja, že sedem točk prednosti (13:20).

Spartak natančen pri metih za dve
Trener Aleksander Sekulič je opozarjal: "Bodimo strpnejši v napadu, igrajmo na centra." Navodila so zalegla le nekaj trenutkov (20:22), do polčasa pa je Spartak, ki je imel v prvih 20 minutah kar 70-odstoten met za dve točki, prednost povečal na 11 točk.

Žvižgi s tribun
Tudi v nadaljevanju varovanci Jureta Zdovca niso popuščali. Enostavno so razbijali consko Krkino postavitev in prednost povečali na 22 točk (50:72). Krka se je predala, Pavić in Balažič sta dobila četrti osebni napaki. V zadnji četrtini se je s tribun dvorane Leona Štuklja, v kateri je bilo tisoč gledalcev, slišalo tudi nekaj žvižgov.

Loukas Mavrokefalides je bil ob metu iz igre 7/9 z 20 točkami najboljši strelec. Zdovc je Mihi Zupanu namenil 20 minut igre, krilni center pa je prispeval 7 točk. Smiljan Pavić jih je za Krko dosegel 15.

V naslednjem krogu se bodo novomeški košarkarji spet pomerili z Rusi, tekma bo v St. Peterburgu 7. februarja. Če ne bo presenečenja, si bo Spartak že zagotovil četrtfinale, Krka pa bo ostala brez možnosti za preboj med osem.

Bečirović pomagal zlasti s prostimi meti
V skupini L je Benetton ob 17 točkah Sanija Bečirovića v gosteh s 70:71 premagal Lokomotivo Kuban, ki jo vodi slovenski selektor Božidar Maljković. Bečirović je 10 točk dosegel s črte prostih metov. Nad njim je bilo storjenih kar devet osebnih napak. Imel je tudi štiri skoke. Primož Brezec ni dosegel nobene točke za rusko ekipo.

Prvi strelec je bil Jobey Thomas (22 točk), ki je štiri sekunde pred koncem s trojko odločil srečanje.

Telefonski pogovor za začetek otoplitve odnosov?
Tiskovni predstavnik Košarkarske zveze Slovenije Anže Blažič je za MMC potrdil, da je Božidar Maljković po telefonu poklical Saša Vujačića. O morebitnem igranju za slovensko reprezentanco se še nista dogovorila, se bosta pa srečala konec maja ali v začetku julija v Carigradu.
Vujačić ni nikoli igral za člansko izbrano vrsto na uradnih tekmah, čeprav je z Los Angeles Lakersi osvojil dva šampionska prstana za zmago v Ligi NBA. Pred evropskim prvenstvom leta 2009 je bil z ekipo na pripravah, vendar nato ni bil med izbranci Jureta Zdovca, ki so na EP-ju osvojili 4. mesto.

Evropski pokal, skupina K:
KRKA - SPARTAK ST. PETERBURG
68:81 (13:20, 15:19, 19:21, 21:21)
1000; Pavić 15, Nissim, Dragić in Balažič po 11,
Lučić 8, Murić 6, Lalić 4, Petrov 2.; Mavrokefalides 20, Beverley 13.

BANVIT - BUDUĆNOST
68:61 (18:16, 13:11, 22:9, 15:25)

Lestvica:                            
SPARTAK 3 3 0 +30 6 točk
BANVIT 3 2 1 +10 5
BUDUĆNOST 3 1 2 -10 4
KRKA 3 0 3 -30 3

V četrtfinale se uvrstita dve ekipi.

Konec januarja ni prinesel olajšanja za Krko