Saša Vujačić je proti Houstonu odigral deset minut. Foto: Reuters
Saša Vujačić je proti Houstonu odigral deset minut. Foto: Reuters
Kevin Durant
Golden State je proti Clippersom že nakazal veliko moč. Foto: Reuters

Miami vstopa v novo ero po veliki trojki. LeBron James je Florido zapustil pred dvema letoma, po lanski sezoni je po 13 letih odšel Dwyane Wade, verjetno pa je končana tudi kariera Chrisa Bosha, potem ko mu zdravniki niso dovolili vrnitve na parket. Zdaj je prva violina Vročice Goran Dragić, ob sebi pa ima odličnega centra Hassana Whiteside, ki je bil na prvi tekmi izvrsten.

Dvojni dvojček Whitesida
Whiteside je že v prvi četrtini dosegel 16 točk, ujel sedem odbitih žog in podelil še dve blokadi. Na koncu je bil z 20 točkami prvi strelec tekme, dodal pa je še 13 skokov. 14 točk je dosegel Luke Babbitt, ki je izza črte metal 4/5, po 12 pa sta jih prispevala Justise Winslow, ki bo letos nedvomno igral eno ključnih vlog v ekipi, in Dion Waiters.

Dragić je igral dobrih 21 minut in v statistiko vpisal devet točk (3/5 za dve, 1/2 za tri) ter tri skoke, ob tem pa je zbral tudi pet podaj, ko je lepo zaposloval soigralce. Bena Udriha ni bilo v Miamijevem moštvu. Pri Wizardsih, ki so igrali brez prvega organizatorja igre in kapetana Johna Walla, je 16 točk vknjižil Kelly Oubre. Košarkarji Miamija so bili dobro strelsko razpoloženi in so iz igre metali dobrih 55-odstotno, za tri pa skoraj 48-odstotno.

Vujačić dosegel pet točk
New York je moral s 130:103 priznati premoč Houstonu, pri katerem je James Harden dal 28 točk in podelil 11 podaj, 26 pa jih je dodal Ryan Anderson. Navijači Knicksov letos veliko pričakujejo od moštva. 22 točk je vknjižil latvijski košarkar Kristaps Porzingis, 16 pa jih je vpisala najbolj zveneča okrepitev Derrick Rose. Saša Vujačić, ki ostaja član slovite franšize, je igral malce manj kot deset minut, dal pa je pet točk (2/5 iz igre) in tri podaje.

Golden State pa je že nakazal silovito moč, ko je s 120:75 odpravil Clipperse. Warriorsi so izza črte metali skoraj 52-odstotno. Klay Thompson je trojke metal 6/9 in prispeval 30 točk, 21 jih je ob metu 3/4 za tri dosegel Kevin Durant, 14 pa Steph Curry, ki je izza črte metal 3/6.