Union Olimpija bo nadaljevala finančno sanacijo tudi v prihodnji sezoni. Foto: Aleš Fevžer
Union Olimpija bo nadaljevala finančno sanacijo tudi v prihodnji sezoni. Foto: Aleš Fevžer

Kot sporočajo iz ljubljanskega košarkarskega kluba, bo slednje končano v naslednjih dveh sezonah. V pretekli sezoni, ko je radikalno znižal stroške poslovanja, je klub skupno odplačal dolg v vrednosti 1,3 milijona evrov. Večinoma je šlo za odplačila dolga do nekdanjih igralcev, deloma pa tudi do dobaviteljev in poslovnih partnerjev. Klub je v letu 2012 imel za 4,6 milijona evrov prihodkov in za 3,9 milijona evrov odhodkov, tako da je presežek prihodkov nad odhodki znašal natančno 660.283 evrov.
Začetek priprav 8. avgusta
V prihodnji sezoni načrtujejo v klubu znižanje stroškov poslovanja še za dodatnih od 15 do 20 odstotkov. Do 50 odstotkov se bo zmanjšal proračun trenerskega štaba, proračun za ekipo bo enak ali nekaj nižji od lanskega, klubske cilje pa bodo določili sproti z gradnjo ekipe in po končanih žrebih vseh tekmovanj, v katerih bodo nastopali. Predvidoma se bo ekipa prvič zbrala na pripravah 8. avgusta v Ljubljani.
Zupančič soglasno imenovan za direktorja
Pred skupščino se je sešel tudi upravni odbor kluba, ki ga sestavljajo predstavniki največjih klubskih pokroviteljev. Podprl je nadaljevanje sanacijskega programa kot prioriteto poslovanja za prihodnje obdobje in za direktorja kluba soglasno imenoval Matevža Zupančiča, ki je v pretekli sezoni klub vodil kot vršilec dolžnosti direktorja, predtem pa od leta 2005 pri Olimpiji deloval na področju komunikacij, trženja in organizacije.