Alen Omić:
Alen Omić: "Ne morem igrati pod vodstvom ljudi, ki se okoriščajo z ugledom države Slovenije in pozicijo v KZS." Foto: Vladimir Nikolič

Njegovo elektronsko sporočilo, ki ga je poslal slovenskim medijem, objavljamo v celoti.

------------------------------------------------------------------------
"Po dveh mesecih zastraševanja in maltretiranja, ko je včeraj, dne 19.9.2012, okoli 23.00 ure, direktor reprezentance Matej Avanzo prišel pred moj dom s tem papirjem, in ko nisem več imel moči prenašati pritiskov s strani KZS-ja, sem izjavo podpisal, saj so mi obljubili, da samo v tem primeru ne bom sankcioniran. Problem ni bil v finančni sankciji, temveč v prepovedi nastopanja za moj klub KK Olimpija.

Mislim, da sem s svojim nastopom za mlado reprezentanco pokazal veliko volje in samo željo po reprezentanci Slovenije. Na mojo veliko žalost moram zaprositi KZS, da mi dovoli spremembo košarkarskega državljanstva. To v nobenem primeru ni obračanje hrbta državi, ki mi je dala "vse" v tem športu, temveč ne morem igrati pod vodstvom ljudi, ki se okoriščajo z ugledom države Slovenije in pozicijo v KZS ter s svojim obnašanjem do mene.

Upam, da me bo vodstvo KZS razumelo in da mi bodo kot v primeru Emirja Preldžića brez kakršnega koli finančnega nadomestila pozitivno odgovorilo na mojo prošnjo. V primeru, da tega vodstvo ne bo odobrilo, bom iz spoštovanja do svoje države izpolnjeval vse svoje obveznosti do reprezentanc in dal vse od sebe, ne glede na mnenje javnosti.
-------------------------------------------------------------------------

KZS je danes, malo čez polnoč, sporočil, da so nesoglasja med KZS-jem in Omićem rešena in da je umaknila prijavo na častno razsodišče.

Po odzivu Alena Omića je Košarkarska zveza poslala še eno (tokrat zadnjo) sporočilo za javnost.