Simon Petrov je igralsko kariero sklenil pri novomeški Krki. Foto: MMC RTV SLO
Simon Petrov je igralsko kariero sklenil pri novomeški Krki. Foto: MMC RTV SLO

Petrov je v pretekli sezoni deloval kot pomočnik pri novomeški Krki, s katero so postali državni prvaki. Duščak je po koncu kariere vodil nižjeligaše. Skupaj sta branilca zaigrala za slovensko reprezentanco na evropskem prvenstvu leta 2003 na Švedskem. Poleg nekdanjega ostrostrelca Duščaka bo pomočnik v novi sezoni na Kodeljevem še Jernej Valentinčič.

Petrov je za Slovan igral v sezoni 2004/05, ko so Ljubljančani postali državni podprvaki, in nato še v drugi polovici sezone 2007/08. Na trenerskem mestu bo zamenjal Gašperja Okorna, ki je klub vodil tri sezone, vse odkar je Miro Alilović odšel k Olimpiji. Okorn bo v novi sezoni deloval v Kovajtu in bo vodil klub, za katerega igra tudi Marko Milič. Duščak je začel pri Slovanu in igral v rdeče-belem dresu do odhoda k mestnemu tekmecu Olimpiji leta 1996. Za Ernestom Novakom je drugi strelec v zgodovini kluba.

"Odločili smo se za tri nove trenerje. Imeli bomo mlado in ambiciozno ekipo. Jedro je približno že sestavljeno. Ostajata Stipe Modrić in Vjeko Petrović, ki sta dolgoletna igralca Slovana. Prišel bo tudi Vjeran Soldo. Seveda dogovor z Olimpijo ostaja. Posodili nam bodo dva igralca, Luko Kokola in Aleksandra Lazića. Nadaljevali bomo delo, po katerem smo najbolj prepoznavni, produkcija mladih igralcev. V tem segmentu smo definitivno najboljši v Sloveniji. Cilja sta zgornji del lestvice in produkcija mladih igralcev. Prepričani smo, da nam bo to tudi uspelo," je povedal predsednik Slovana Miloš Paravinja.