Boris Popovič se bo prihodnji teden sestal z vodstvom KZS-ja. Foto: BoBo
Boris Popovič se bo prihodnji teden sestal z vodstvom KZS-ja. Foto: BoBo
EP 2013: Po Novem mestu težave tudi v Kopru

"V minulih dneh je v medijih zaokrožilo kar nekaj informacij o EuroBasketu 2013, ob tem pa veliko neresnic, predvsem pri dejstvih, da sta Novo mesto in Koper odpovedali soorganizacijo prvenstva. Na KZS-ju želimo pojasniti dogajanje okrog evropskega prvenstva 2013, katerega organizacija še naprej ostaja neogrožena. Do današnjega dne zveza ni prejela nobene odpovedi nobene izmed občin, ki bodo gostile tekmovanje. To pomeni, da so vse občine (Jesenice, Koper, Ljubljana, Novo mesto in Ptuj) še naprej lokalne organizatorke EuroBasketa 2013," so na KZS-ju zapisali v sporočilu za javnost.

"Ne moremo odgovarjati na številna vprašanja in špekulacije v zvezi z morebitnimi dodatnimi rezervnimi načrti, z izjemo Hale Tivoli, ki je že od vsega začetka javno znana kot rezervna opcija v primeru, da bi katera izmed štirih občin odpovedala soorganizacijo prvega dela prvenstva. Hala Tivoli še naprej ostaja edina rezervna možnost.

KZS in pisarna EP-ja 2013, d. o .o., bosta z Mestnima občinama v Novem mestu in Kopru v prihodnjih dneh še naprej v stikih, kot so za javnost že sporočili tudi iz kabineta župana Občine Koper Borisa Popovića, pa se bo ta z vodstvom KZS-ja in EP-ja 2013, d. o. o., tudi uradno sestal, predvidoma prihodnji teden."

Danes je odjeknila novica, da naj bi Koper odstopil od soorganizacije prvenstva, zaradi pomanjkanja denarja pa se zapleta tudi v Novem mestu in na Ptuju.

EP 2013: Po Novem mestu težave tudi v Kopru