Predsednika Fibe je sprejel tudi minister za šolstvo in šport Igor Lukšič. Foto: KZS/www.alesfevzer.com
Predsednika Fibe je sprejel tudi minister za šolstvo in šport Igor Lukšič. Foto: KZS/www.alesfevzer.com
Yvan Mainini si je ogledal prostore KZS-ja. Foto: KZS/www.alesfevzer.com
Predsednik Fibe obiskal Slovenijo

Nekdanji francoski košarkar, trener in sodnik, dolgoletni član Izvršnega odbora Fibe in nekdanji predsednik Fiba Europe je predsednik Fibe postal septembra 2010 med kongresom v Carigradu.

Prvi sestanek že v četrtek
Skupaj z direktorjem marketinga pri Fibi Matthewom Osmonom se je že v četrtek zvečer uvodoma sestal s predsednikom KZS Romanom Volčičem, generalnim sekretarjem Iztokom Remsom, namestnikom generalnega sekretarja Matejem Avanzem, direktorjem EuroBasketa 2013 Alešem Križnarjem in generalno sekretarko EP 2013 Alenko Škreblin.

Ogledali so si Stožice
Mainini je v Ljubljani predstavil tudi svojo vizijo dela in razvoja košarke, košarkarsko delegacijo sta sprejela tudi minister za šolstvo in šport Igor Lukšič ter ljubljanski župan Zoran Janković. Predstavniki Fibe so si ogledali tudi novo stožensko dvorano, ki bo leta 2013 gostila zaključek EP-ja.

Slovenija - velika košarkarska država
"Nekaj normalnega je, da predsednik Fibe poskuša obiskati čim več držav, zelo pomembno pa je tudi, da je prisoten tudi v državah, ki niso tako velike po površini, a so zelo pomembne po delu in delovanju. Sam sem bil kot sodnik navzoč na mnogih velikih tekmovanjih, kjer sem spoznal veliko pomembnih košarkarskih stvari in velikokrat sem videl, koliko slovenskih navijačev je obiskalo ta prvenstva, kjer so bili vedno ena izmed dveh najštevilčnejših publik. To pokazuje, da je Slovenija navkljub svoji majhnosti velika košarkarska država. Ko sem kandidiral za predsednika Fiba, sem Iztoku Remsu obljubil, da bom prišel tudi k vam. Obljubo sem držal in lahko povem, da je vse, kar sem do zdaj videl, fenomenalno. Želim se zahvaliti Romanu Volčiču, predsedniku KZS, in Košarkarski zvezi Slovenije, s katero bomo naredili marsikaj skupnega," je povedal Mainini.

Volčič: "Priznanje slovenski košarki"
Predsednik KZS-ja Roman Volčič ni skrival zadovoljstva: "Izredno smo počaščeni, da smo lahko prvič v zgodovini na naših tleh gostili predsednika Fibe, kar je veliko priznanje za slovensko košarko, delo KZS-ja ter vseh košarkarskih delavcev in ljubiteljev košarke. To, da nas je obiskal prvi mož svetovne košarke, je nekaj, na kar smo lahko ponosni, obenem pa moramo še naprej trdo, veliko in dobro delati za razvoj slovenske košarke. Z gospodom Maininijem smo si izmenjali kar nekaj mnenj, izkušenj in dobrih idej, ki bodo zagotovo koristile tako nam, kot njim in kljub temu, da je naša komunikacija s svetovno košarkarsko zvezo že od nekdaj dobra, menim, da smo jo dvignili še na višjo raven."

Predsednik Fibe obiskal Slovenijo