Miha Lapornik je na zadnjih dveh tekmah dosegel 10 (Nanterre) in 15 točk (Budućnost), kar je nad njegovim povprečjem, a Olimpiji ni mogel pomagati do zmage. Foto: www.alesfevzer.com
Miha Lapornik je na zadnjih dveh tekmah dosegel 10 (Nanterre) in 15 točk (Budućnost), kar je nad njegovim povprečjem, a Olimpiji ni mogel pomagati do zmage. Foto: www.alesfevzer.com

V dvorani Stožice bodo pod strop dvignili dres številka 12 in tako počastili košarkarja, ki je pred dnevi končal igralsko kariero in je velik pečat pustil tudi pri Olimpiji, kjer je, kot pravi, pustil najlepša leta svoje kariere. Med drugim je bil član zasedbe, ki je leta 1997 igrala na turnirju Final four v Rimu. Vsi obiskovalci srečanja naj bodo v dvorani petnajst minut pred začetkom tekme, da ne zamudijo te slovesnosti.

Potočnik: Milić si zasluži veliko podporo
Na tekmi proti ekipi iz Bonna utegne biti Olimpija (tako kot v soboto na tekmi proti Budućnosti) brez poškodovanih Saše Zagorca, Luke Rupnika in Blaža Mahkovica. Ali je po porazu proti Nanterru in Budućnosti v Olimpiji že čutiti kakšen pritisk? Trener Gašper Potočnik pravi, da ne: "Pritiska ne čutimo, želimo pa si čim bolj polne dvorane in podpore publike! Tekma bo tudi lepa priložnost, da se vsi poklonimo Marku Miliću na pravi način, saj si to res zasluži."

Potočnik o naslednjem tekmecu pravi, da morda res nima zvenečih imen, "ampak verjemite, da gre za dobre igralce, zato nas čaka zelo težka naloga. Odigrati moramo predvsem ekipno, verjetno pa mi ni treba izgubljati besed, da smo imeli na obeh tekmah EuroCupa kar precej težav s hitro igro nasprotnika in Bonn zagotovo ni izjema. Ekipe v EuroCupu igrajo nekoliko hitrejšo košarko kot v Ligi ABA in to je zagotovo glavna nevarnost. Z dobro obrambo moramo poskusiti zaustaviti njihov napad, da se ne razletijo, razigrajo, in jih tako prisiliti, da igrajo našo igro, ki je bolj organizirana, postavljena, mogoče lahko rečemo tudi bolj strpna."

Na ponedeljkovi novinarski konferenci je o pričakovanjih pred tekmo spregovoril tudi Miha Lapornik, ki je bil v soboto najboljši strelec Olimpije: "Z agresivno in tranzicijsko igro jih moramo presenetiti, če želimo do zmage." Lapornik seveda izpostavlja tudi dobro obrambo in agresivno igro v skoku, to pa je element, ki je vedno krasil tudi "slavljenca" Marka Milića.

Evropski pokal, skupina A, 3. krog, sreda ob 20.30:
UNION OLIMPIJA - TELEKOM BASKETS BONN

AQUILA TRENTO - NANTERRE

OLDENBURG - BILBAO BASKET
60:94 (16:27, 13:18, 19:26, 12:23)

Lestvica:                            
BILBAO BASKET        3  2 1  +40  5  
NANTERRE             2  2 0  +16  4  
AQUILA TRENTO        2  1 1  +10  3  
TELEKOM BASKETS BONN 2  1 1   +2  3  
UNION OLIMPIJA       2  1 1  -12  3  
OLDENBURG            3  0 3  -56  3  
V drugi del, to je med najboljših 32,
se uvrstijo najboljše štiri ekipe.