Slovenci in Srbi se bodo pomerili še enkrat, v nedeljo ob 13. uri. Foto:
Slovenci in Srbi se bodo pomerili še enkrat, v nedeljo ob 13. uri. Foto:

Slovenska reprezentanca je v vroči dvorani v Rumi izgubila proti vrsti Aleksandra Džikića, ki je pred dvema letoma na mladinskem EP-ju (U18) osvojila bron, na lanskem svetovnem prvenstvu (U19) pa srebro. Tekmo si je ogledala tudi selektor slovenske članske reprezentance Božidar Maljković.

Srbi so imeli večino tekme prednost, Slovenija je vodila le na začetku in v drugi četrtini, ko je največ točk dosegel Jan Špan (11). Varovanci Zmaga Sagadina so imeli še v tretji četrtini aktiven rezultat, v zadnji pa je igra nekoliko padla, kar so domači izkoristili in povedli z razliko, ki je ni bilo mogoče ujeti.

"Srbi so bili boljši, zlasti v zaključku srečanja. Njihova igra je bila zelo groba, čemur se nismo znali prilagoditi in tu se je naredila največja razlika. Ta njihova obramba z rokami je precej neregularna, v normalnih pogojih bi mi verjetno metali 300 prostih metov. Tri četrtine so bile v redu, v zadnji pa smo preveč popustili in se enostavno predali. Ključni so bili naša preslaba obramba, saj smo že ob polčasu dobili 51 točk, na koncu celo 97, preslab skok in premalo agresivnosti, na čemer bomo morali še veliko delati, obenem pa bomo morali biti tudi pametnejši v napadu," je po tekmi povedal Sagadin.

Pripravljalna tekma mlajših članov (U20):
Srbija
- Slovenija 97:75
(29:23, 22:23, 21:14, 25:15)
Slovenija: Prepelič 14, Pajić 12, Špan 11, Rupnik 9, Lapornik 8, Omič in Rojc po 6, Besedič 4, Radulović in Gorjanc po 2, Brodnik 1.