V novi sezoni bo klop Golden Stata še močnejša, saj sta v Oakland prišla Nick Young in Omri Casspi. Foto: Reuters
V novi sezoni bo klop Golden Stata še močnejša, saj sta v Oakland prišla Nick Young in Omri Casspi. Foto: Reuters

Šampionska zasedba iz Oaklanda je zadržala ogrodje ekipe, saj so podaljšali sodelovanje s Stephom Curryjem, Kevinom Durantom, Andrejem Iguodalo, Shaunom Livingstonom in Davidom Westom, zdaj pa med dubse prihajata novi imeni, ki bosta okrepili rotacijo prvakov, poroča ESPN.

Young je zadnje štiri sezone igral za Lakerse. Prva v dresu slovite franšize iz Los Angelesa je bila tudi najučinkovitejša v karieri, ko je dosegal po 17,9 točke na srečanje. 32-letni in 201 centimeter visoki branilec strelec je igral še za Philadelphio, Los Angeles Clipperse in Washington. V naslednji sezoni bo v dresu Golden Stata zaslužil 5,2 milijona dolarjev.

Po pisanju ESPN-a je Casspi podpisal veteranski minimum. Za naslednjo sezono bo tako dobil 2,1 milijona dolarjev. 29-letni krilni igralec je v ligi že osem let, nosil pa je drese Sacramenta, Clevelanda, Houstona, New Orleansa in Minnesote. V sezoni 2015/16 je za Kingse v povprečju dosegal 11,8 točke, kar je njegova najboljša sezona. 206 centimetrov visoki košarkar je prvi Izraelec, ki je zaigral v najmočnejši ligi na svetu. Pred prihodom v NBA je bil član Maccabija, sicer pa je tudi kapetan izraelske reprezentance.