Košarka
Matic Rebec
Matic Rebec se vrača v domovino. Foto: www.alesfevzer.com

Dodaj v

Sixt Primorsko okrepil evropski prvak

V tej sezoni igral za Jenisej iz Krasnojarska
11. januar 2018 ob 09:39
Koper - MMC RTV SLO

Košarkarje prvoligaša Sixta Primorske je do konca sezone okrepil branilec Matic Rebec, ki je sezono začel v Rusiji.

22-letni organizator igre se je lani prvič podal v tujino in zaigral za Jenisej iz Krasnojarska. V Ligi prvakov je nastopil na devetih tekmah in v povprečju dosegal 7 točk ter 3,1 podaje na tekmo. V Ligi VTB je na parket stopil sedemkrat, dosegal pa je 5 točk in 1,4 podaje na tekmo.

Rebec je poklicno kariero začel pri Heliosu, leta 2015 pa se je preselil v Rogaško. Pot ga je vodila tudi v Novo mesto, kjer je s Krko leta 2016 postal prvak Pokala Spar. Postojnčan je bil poleti del slovenske reprezentance, ki se je povzpela na evropski košarkarski prestol.

"Izjemno sem vesel, da sem po odločitvi, da sporazumno prekinem pogodbo v Rusiji, dobil ponudbo kluba Sixt Primorska. Čeprav sem imel še nekaj ponudb iz tujine, sem se odločil, da se vrnem v domovino, kjer za zdaj še nisem osvojil naslova državnega prvaka med člani in članske lovorike v mednarodnem tekmovanju. Obojega si s primorskim prvoligašem izjemno želim, hkrati pa se veselim sodelovanja z odličnim strokovnim štabom na čelu z glavnim trenerjem Jurico Golemcem in tega, da se je klub že v času pogajanj in urejanja vseh zadev, povezanih z mojo selitvijo nazaj v Slovenijo, izkazal za zelo profesionalnega in odlično organiziranega," je povedal Rebec.

R. K.
Prijavi napako
Komentarji
apollo11
# 11.01.2018 ob 11:24
Ko bodo naredili enotno slovensko ligo, ki se bo igrala čez vikend kot prvo tekmovanje in bo ta za klube prvotnega pomena, potem bo klubska košarka pri nas nehala padati. V čem je smisel igranja po Cetinju, Ohridu, Vršcu???....Mislim koga to sploh zanima. Namesto da bi naredili brand iz slovenske košarkarske lige. Košarka ima žal napačno strategijo, enako je z rokometom. Nogomet je eden redkih športov, kjer matična organizacija UEFA ne pusti neumnih eksperimentov. Dobro domače prvenstvo je osnova vsega, vse ostalo je lahko samo nadgradnja. Pri nogometu točno veš, da vsaka tekma šteje, košarkarji pa imajo pet sistemov tekmovanj, na koncu odloča tako samo mesec april in maj.

Sixt Primorski pa želim vse dobro, več takšnih klubov bi lahko imeli, so resni in ambiciozni.
zoga123
# 11.01.2018 ob 10:20
Mogoče ga je reprezantanca in izkušnja in Rusija česa naučila .Talent ni sporen, njegova glava pač.
Sedaj je vse na Golemcu , če ga spravi v red bo to okrepitev, če ne , lahko tudi kolaps sistema.

Zanimivo kakorkoli obrneš :)
davison20
# 11.01.2018 ob 11:18
mihas, v Krki so bili veseli, da je šel.
Pjanc
# 11.01.2018 ob 10:16
Da bomo zdej še tega gledali, kako bo kepal z 11 metrov? Pri Rusih je padel na realna tla ja...

#hatersgonnahate
mihas
# 11.01.2018 ob 09:52
Ne vem kaj mu je manjkalo v Krki, da je šel. Je pa dejstvo, da sedaj on nič Krki ne manjka.
Bivši uporabnik
# 11.01.2018 ob 09:52
Za poljedelca misliš al kako? Namreč v Indiani je ogromno polj koruze. Pridelajo skoraj največ koruze na svetu.
zamudnik
# 11.01.2018 ob 09:44
Ta bi pasal v Indiano.
solovinko
# 11.01.2018 ob 09:57
Brez komentarja.....
Bootsy
# 11.01.2018 ob 15:23
Trojke iz garderobe niso bile dovolj prepričljive za ruse?

Edini ki je prišel do zlata na evropskem brez kakšne hude muke.....
papi43
# 11.01.2018 ob 11:21
Ne razumem, zakaj ga ne marate. Za moje pojme zelo talentiran igralec. Vso sreco mu zelim, navijac Olimpije.
Gandhi1
# 11.01.2018 ob 10:25
Si mel ti pomudbe is tujine ja..stari ne bi te vzeli v 2.burgundijski ligi. Sej ma razna street ball tekmovanja pa tja igrat. Play ki to ni, suter ki to ni..meh
davison20
# 11.01.2018 ob 11:37
apollo11, se bi lahko celo strinjal samo mi moraš povedati, kaj je narobe z igranjem v Vršcu ali pa Cetinju (2. ABA liga) ali pa igranje po Madžarski, Slovaški.... KZS podpira igranje na eni liniji na drugi ga pa blokira??? Dejstvo je, da je izvirni greh spor med FIBO in ULEB, posledično so zdrahe tudi pri nas. V Sloveniji ni dovolj kvalitetnih klubov in predvsem denarja za klube, da bi lahko imeli močno ligo. Nogomet je popolnoma druga zgodba.

Kdaj pa se igra 1. liga v tem trenutku, ko čez vikend? Razen kadar so tekme Olimpije, ki pa se dogovarja sama z ostalimi klubi. Tukaj bi morala KZS narediti kaj več za klube, prepoznavnost tekmovanja, sponzorje, prenose......... sojenje.... potem pa bi mogoče kaj bilo.
Gandhi1
# 11.01.2018 ob 20:54
Bootsy..a duval se je tam po parketu k da je spilu 30 min..glumac mali
apollo11
# 11.01.2018 ob 12:10
davison20

Problem je, ker je vsako drugo tekmovanje bolj pomembno, kot pa državno prvenstvo. In če imajo klubi takšen odnos do državnega prvenstva, ne se potem čudit da so dvorane prazne in da je košarka v downu.

Če bi Maribor in Olimpija izstopila iz domače lige in primarno igrala druge lige, potem bi nogomet šel tudi zelo navzdol. Tako pa je nogomet vztrajal v enotni domači ligi in danes žanje uspehe, prenosi državnega prvenstva pri nas imajo višjo gledanost, kot pa skupinski del Lige prvakov v nogometu. Nogometaši so zidali svojo ligo in svoj brand več let in zdaj imajo produkt.

Ni problem igranje ABA lige, problem je da smo na račun ABA lige uničili domače tekmovanje in ga naredili za drugorazrednega. In rezultat je zdaj tu, klubska košarka v katastrofalnem stanju.
anze82
# 12.01.2018 ob 12:03
za krko je bil danajec.kvazi zvezda,ki je milsila,da si lahko privošči vse. od vrhunskih potez do osnovnošolskih egoističnih napak.daleč od tega da bi bil team player.nori meti za tri.on je krivec,da je krka padla v polfinalu dp.navodil trenerja ni poslušal.v reprezentanci pa tretje kolo.če ne bi poslušal,bi ga dragon na gobec
MiD
# 11.01.2018 ob 12:16
davison20
KZS bo težko kaj več naredila za prepoznavnost lige, če bodo mediji še naprej imeli tako ignorantski odnos. Edini športni dnevnik pri nas kaže zanimanje skoraj izključno za nogomet, od košarke pa pravzaprav samo kar je v zvezi z Olimpijo ali reprezentanco. Le redko je objavljeno kaj več kot rezultati in strelci tekem.
Sicer pa je KZS sklenila dogovor s Šport TV , ki je prenašala že kar precej tekem v živo, nekaj prenosov pa je tudi preko spleta.
Bolj škodljivo je to, da je vseh tekmovanj v košarki (in drugih športih) že preveč. Če vzamemo samo Ljubljano z bližnjo okolico si lahko vsak teden ljubitelji košarke ogledajo celo vrsto tekem Olimpije, Ilirije, Heliosa in Šenčurja. Če k temu dodamo še nepregledno vrsto prenosov Eurolige, Lige prvakov, Ulebovega pokala, španskega prvenstva, NBA lige... po tv, je jasno, da so zdaj časi povsem drugačni, kot pred dvajsetimi leti, da ne govorimo o času pred osamosvojitvijo Slovenije.

Sicer pa je Rebec za Sixt Primorsko dobra okrepitev, ker vsekakor boljši od Vujasinovića. Bolj kot organizatorja in strelca z razdalje, bi Primorska potrebovala okrepitev pod košem, saj zdaj ob Kingu nima pravega visokega in močnega centra.
Krka je že močna z eno ali dvema okrepitvama, (ki bi sicer odvzela mesto v ekipi dvema mladeničema) pa bi lahko resno konkurirala za naslov državnega prvaka. Olimpija ne odstopa prav veliko in že en izvrsten igralec v konkurenčnih ekipah lahko razmerje sil precej obrne. Olimpija menda upa na prihod Begića, zanj pa se menda prav tako zanimajo Primorci. Če se bo odločil za eno ali drugo ekipo, bo lahko njegova odločitev pomenila veliko prednost v boju za naslov. Prostih pa je še nekaj zanimivih igralcev (Zagorac npr.).
Pričakujem, da bo liga za prvaka izjemno zanimiva in negotova do konca.
Rebcu pa želim, da pokaže, da mu je izkušnja iz tujine koristila.
anze82
# 12.01.2018 ob 11:58
izađi da pojačaš. po epizodi v krki je v repki zelo presenetil
davison20
# 11.01.2018 ob 14:54
Zakaj je odstopil šef sodnikov?
davison20
# 11.01.2018 ob 13:31
Gandhi1, pa se končno strinjava.
MiD, glede medijske ignorance se strinjam s tabo, samo kaj pa je KZS naredila za medijsko prepoznavnost klubov, razen da se vsezkozi pojavlja ob sporih. A so mogoče uredili sojenje? Je bil kakšen sodnik kaznovan zaradi nesposobnosti, neznanja, oškodovanja kakšnega kluba...., zakaj ne smejo soditi najboljši sodniki? Kaj KZS ni samostojen subjekt in bi lahko odločil, da to da najboljši sodijo ligo ABA ne igra vloge in bi lahko sodili DP? Zakaj se točke ne prenašajo v drugi del? Zakaj imamo združenje prvoligašev, če nimajo prava glasanja? Zakaj KZS ne pomaga financirati kakšno šolo košarke, če že omenjaš nogomet v isti zvezi. ITD ITD. Zveza ima še veliko prostora za izboljšave in pomoč klubom, na medijskem prostoru pa je lufta še toliko, samo treba delati, ne zdrahe ampak delati v dobro košarke.
piresica
# 11.01.2018 ob 12:42
Po mojem ima dosti boljšo ekipo Olimpija . Boljšo ekipo od Primorske ima Krka in Šenčur . V Sixt Primorska igra zelo nepovezano , dosti solirajo . Krka pa počasi prihaja v formo in je zelo dobro pokrita na vseh pozicijah . Primorska je umeten klub od danes do jutri . Krka pa ima že tradicijo in dobrega sponzora . To je klub za daljše obdobje . Če bo kdo nevaren Olimpiji bo to Krka ali mogoče Šenčur . Drugi nimajo nobenih možnosti .
weylakuc
# 11.01.2018 ob 10:15
Fant sploh ni tako slabo igral v Rusiji, zanimivo, da se je odločil za selitev nazaj v Slovenijo.

Ima pa Primorska izredno močno ekipo za naše razmere. Mislim, da so močnejši kot Krka in blizu Olimpiji.
Gandhi1
# 11.01.2018 ob 13:04
Piresica..ce je liga izenacena, to ne pomen da je kvalitetna. Pomen sam da mamo4,5 isto za en k klubov, ki se borijo med sabo. Samo to
Gandhi1
# 11.01.2018 ob 12:30
MiD Begič je že v Olimpiji, že trenira z njimi. Lisac čaka na neke papire iz Irana. Nasledn teden zna že špilat dečko.
Slo liga pa nikoli ne bo gledana in popularna ker o klubi, mi v njej nastopajo zanič in medijsko nezanimivi. Včasih se je splačalo igrat samo v Olimpiji zaradi Evrope al pa Krki, k je bla redn plačnik. Zdej namest Krke vstopa Sixt, sam to je premal. Realno nubenmu se ne da gledat kko tm en Fifolt igra, k nezna bloka obracat na pick
zoga123
# 11.01.2018 ob 10:23
weylakuc, Olimpija je precej močnejša, še posebaj če resnično še koga podpišejo.
Krka je fizično že sedaj dominantnejša, če pripeljejo še 2 igralca bo močnejša od Primorske.

Ni za podcenjevati še ostalih, tako da letos je v vlogi velikega favorita Olimpija, za mesta od 2 do 6 pa ne bi upal ničesar napovedati.
piresica
# 11.01.2018 ob 13:01
apollo 11
Ne strinjam se s teboj , da je klubska košarka v Sloveniji slaba . To ne drži . Klubska košarka , kar zadeva prve lige sploh ni slaba in je izredno izenačena . Če vidiš , da se kar tri ekipe borijo za vrh 2. ABA lige . Kar se tiče Olimpije je letos preobrnjena in zato ni pravih rezultatov . Svoje so naredile poškodbe . V Srbiji štiri ekipe , ki nastopajo v mednarodnih tekmovanjih ne nastopajo v prvem delu državnega prvenstva . Dve tekmi tedensko se mi zdi že dovolj velika obremenitev . Zato je kriva KZS .(NESTEROVIĆ)
Kazalo