Siena je bila vsaj za razred boljša od Uniona Olimpije. Foto: EPA
Siena je bila vsaj za razred boljša od Uniona Olimpije. Foto: EPA
Ratko Varda
Ratko Varda je dosegel edini koš Uniona Olimpije v prvi četrtini. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Tako kot včeraj Siena (79:57), ko je trener Simone Pianigiani ogromno priložnosti namenil rezervistom. Olimpija je to izkoristila in v drugi četrtini zaživela, potem ko je v prvi zmogla le štiri točke, koš iz igre Ratka Varde po samostojni akciji prek treh Sieninih košarkarjev in prosta meta Dannyja Greena. Druga četrtina je vlila veliko upanja, sicer ne prav realnega, in v drugem polčasu je razlika tako hitro poskočila čez dvajsetico.

Union Olimpija se je vsaj izognila katastrofi, kakršna se je obetala po prvih 11 minutah, ko je bilo 28:4. A kot rečeno, ključne tekme se bodo začele v novembru, za ta oktobrska dvoboja je bilo jasno, da bi Olimpija za zmago potrebovala mala čudeža.

Prokom v sredo bo pravšnji nasprotnik za oceno Olimpijinega dometa. Poljski prvak je tako kot Olimpija še brez zmage, nima tako zvezdniške ekipe, kot jo imata Barcelona in Siena, tekma je v Stožicah in Olimpija bo morala odigrati tudi bolj pogumno kot na dozdajšnjih tekmah. Gledalce v dvorani bo lahko dvignila le z veliko borbenosti in tudi kakšno atraktivno potezo. To smo do zdaj pogrešali.

Na štartu Evrolige se je Olimpija srečala z elitnim razredom elitne košarkarske lige, zdaj pridejo na vrsto dvoboji s srednjim evroligaškim razredom. Olimpija se lahko primerja le tu. Tekma s Prokomom bo prelomna za nadaljevanje evropske sezone.

Franci Pavšer, Val 202