Košarka

Poudarki

  • Ogrožena izvedba Eurobasketa 2013 v Sloveniji?
  • Po univerzijadi in kongresu Fisa še en črn madež
Se bodo sanje zdajšnje generacije košarkarjev, da leta 2013 igrajo na evropskem prvenstvu v Sloveniji, razblinile? Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Minister Žiga Turk na Twitterju. V enem od tvitov je tudi poudaril, da noče, da se pri Eurobasketu 2013 ponovi zgodba z univerzijado. Foto: MMC RTV SLO
Roman Volčič
V slovenskem športu se odpira nova "fronta" - na eni strani KZS z Romanom Volčičem, na drugi strani vlada in Dušan Šešok. Foto: MMC RTV SLO
Dušan Šešok
Dušan Šešok je bil dolgoletni predsednik Košarkarske zveze Slovenije, ki je zdaj prepričana, da ji Šešok nagaja. Foto: BoBo
VIDEO
Volčič oster do vlade

Dodaj v

Temni oblaki nad Eurobasketom; KZS ogorčen nad Šešokovimi izjavami

Volčič: Taki dogodki le še bolj črnijo slovenski šport
7. junij 2012 ob 17:22
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Roman Volčič je od vlade zahteval "jasen, nepolitičen in neposreden odgovor", ali bo do Fibe Europe izpolnila pogodbene obveznosti, saj je v tako negotovih razmerah nemogoče izvajati kakršne koli nadaljnje dejavnosti.

Predsednik Košarkarske zveze Slovenije je sprožil vprašanje o plačilu kotizacije na podlagi medijskih poročil, da vlada ne želi plačati 3,5 milijona evrov iz sponzorske pogodbe, ki so del 6,5-milijonske kotizacije do Fibe Europe.

V oddaji Pogledi Slovenije na TV Slovenija je minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk povedal, da je vlada zagotovila denar za plačilo naslednjega obroka kotizacije Fibi Europe. Več lahko izveste tukaj.

Šešokove izjave "žaljive in zavajajoče"
Na KZS-ju so tudi presenečeni nad izjavami nekdanjega predsednika KZS-ja Dušana Šešoka: "15 let je skupaj s sodelavci gradil podobo zveze v Sloveniji in tujini, zdaj pa zaradi osebnih zamer, pa čeprav je sam odstopil z mesta predsednika, želi zvezo prikazati v slabi luči. Njegove izjave v medijih so ne le zavajajoče, temveč tudi žaljive do zveze in ljudi, ki dnevno skrbijo za boljši košarkarski jutri," so zapisali v izjavi za javnost.

V anketi (na vhodni športni strani desno) vas sprašujemo: Ali bi morali odpovedati organizacijo evropskega prvenstva v košarki 2013? Vabljeni k sodelovanju!

3,5 milijona evrov mora plačati država
Volčič je opozoril, da so dvakrat poslali dopis z željo po sestanku s predsednikom vlade Janezom Janšo, vendar na nobenega niso dobili odgovora. Poudarja, da mora 3,5 milijona evrov plačati država: "KZS je seznanjen z decembrskim sklepom vlade, a je po pregledu pogodbe med FIBA Europe in Uradom vlade za komuniciranje jasno, da je zavezanec za plačilo 3,5 milijona evrov izključno slednji, KZS pa seveda ni niti podpisnik te pogodbe. Že med kandidaturo smo javno večkrat dejali, da se bo samo s prihodkom od DDV-ja država 'pokrila' znesek iz obeh pogodb."

KZS prvenstva ne bo odpovedal
Ob tem dodaja, da Košarkarska zveza prvenstva ne bo odpovedala, "saj lahko to v primeru, da kotizacije do FIBA Europe Vlada RS oziroma Ukom ne bo plačala, naredi le FIBA Europe". Ne gre spregledati še tega, da bi v tem primeru slovenska moška članska reprezentanca ostala brez nastopa na EuroBasketu 2013, kar bi se zgodilo sploh prvič v zgodovini. Na EP v košarki je Slovenija neposredno uvrščena le kot gostitelj, prav tako pa bi Slovenija ostala brez svetovnega prvenstva 2014, saj se nanj uvrstijo najboljše ekipe z EP 2013; za EP 2015 pa bi morala reprezentanca po letu 2003 prvič v kvalifikacije, še opozarja Volčič.

Kako naj pogledajo reprezentantom v oči?
"Kako bi te slabe novice sporočili našim reprezentantom, ki si z vsem srcem želijo nastopiti pred domačimi navijači in ob bučni podpori osvojiti eno izmed medalj, res ne vemo. Poleg tega lahko FIBA Europe za daljše obdobje izključi vse reprezentance, člane, članice in vse mlajše starostne kategorije (moški U16, U18 in U20 ter ženske U16 in U18), ki sicer nastopajo na evropskih prvenstvih vsako leto," je na negativne posledice morebitne odpovedi opozoril prvi mož krovne organizacije.

Na stran KZS-ja se je prek Twitterja postavil Boštjan Nachbar. Matej Avanzo, direktor košarkarske reprezentance, jim je odvrnil: "Sporočam, da boste morda z reprezentanco kar zaključili."

Volčič v daljšem odzivu na dogajanja povezana s prvenstvom opozarja tudi na zadnji sestanek, na katerega KZS ni bila vabljena, udeležili pa so se ga predsednik Fiba Europe Olafur Rafnsson, vršilca dolžnosti direktorja direktorata za šport in urada vlade za komuniciranje, Drago Balent, Anže Logar in nekdanji predsednik KZS-ja Dušan Šešok.

Precedens: vlada kritizirala svojo panožno zvezo
"Kot nam je po zadnjem sestanku dejal Rafnsson, se s temi tremi predstavniki zaradi njihovega neupravičenega blatenja KZS-ja ne želi več pogovarjati, temveč pričakuje sestanek le še z g. Janšo. G. Rafnsson nam je prav tako izrazil svoje ogorčenje, da se mu je kot dolgoletnemu športnemu funkcionarju in predsedniku nacionalnega olimpijskega komiteja svoje države prvič zgodilo, da je vlada kritizirala delo svoje panožne zveze in ne obratno. Blatenje predstavnikov slovenske vlade, o katerem nas je informiral že prejšnji generalni sekretar Fiba Europe Nar Zanolin, nas še posebej čudi, saj dejstva kažejo, da je Košarkarska zveza pomemben člen evropske košarke," je še navedeno v dolgem zapisu, objavljenem na spletnih strani KZS-ja.

Po univerzijadi in kongresu Fisa še en črn madež
"Žalosti nas, da predstavniki vlade kritizirajo delovanje KZS-ja, saj menimo, da morajo morebitni problemi vedno ostati znotraj države in da moramo navzven vsi skupaj nastopati enotno. Taki dogodki le še bolj črnijo slovenski šport v mednarodnem prostoru, kar je po odpovedi univerzijade in nepridobitvi svetovnega prvenstva v nordijskih disciplinah 2017 v Planici še ena negativna posledica za naš ugled v Evropi," je prepričan Volčič.

T. O.
Prijavi napako
Komentarji
tenisač
# 07.06.2012 ob 17:27
Ma ne, ne more biti res. Nehajte. Evropsko prvenstvo v košarki mora biti v Sloveniji-nujno.
pAznik
# 07.06.2012 ob 17:34
Menjam brezpilotno vohunsko letalo za EP v košarki.
mdural.
# 07.06.2012 ob 17:29
Če tole odpade, bo največja prireditev v prihodnjih 15 letih, ki jo bomo gostili svetovno v poletih.
jurica
# 07.06.2012 ob 17:41
Sramota,sramota.
Vse kar se spomne,tisti,ki ni naš,ni dobro in je treba uničit ali dodati svoje ideje.
In kaj ima lopov Šešok zraven za pametovat.Sam pokradel milijone v Iskri,kot predsednik KZS pa zahteval,da domači trenerji vodijo reprezentanco za sendvič in jim je že v osnovi zbil avtoriteto pred milijonarjim ala Vujačič ali Udrih.
Brezveze je ponovno pisati,da EP ni Univerzijada,da je imela Litva na zadnjem EP dobiček,pa je Bogu za hrbtom,tam nekje na severu,EP v rokometu pri nas dobiček,letos Planica,hokej v Stožicah dobiček...torej Litva 2011 dobiček...mi pa na Balkanu,kjer je košarka doma in bi sigurno vsaka dvorana bila polna vsaj enkrat na dan.
Štiri dvorane-Slovenija,Srbija,Litva,Hrvaška.To je vsak dan 4000 turistov.Kdaj ste nazadnje videli 4000 turistov v Celju ali Mariboru.Si predstavljate koliko je to DDV-ja za državo od prenočitev,benzina,prodaje pijač,tudi dresov,spominkov...
Ampak ne,Janša najbolj pameten...OK naj se nam Evropa še naprej smeji.Poljska sposobna organizirati EP v nogometu,MI pa usranega EP v košarki ne...
Ni denarja pravi Janša.
Če je denar za brezpilotno letalo...6.5 milijona!!Potem bi se sigurno našel tudi za to EP.Sploh,ker 99% ne bi prinesel izgube!
čarli23
# 07.06.2012 ob 17:32
Kaj se ma Šešok za oglašat- zafural najboljšo generacijo SLO košarke...V njegovem mandatu so reprezentanti spali v hotelih brez klime, iz dresov so jim tekmami padale črke da so zgledali kot klošarji, 2.10 visoke igralce je poslal na Japonsko v economic classu itd...Tip je užaljen ker ni več na KZSju in hoče minirat vse...pa tud tile na KZSju niso brez napak.
iowa
# 07.06.2012 ob 17:28
nesposobni...
jakosol
# 07.06.2012 ob 17:27
Še Volčič naj potegne ven kalašnikov, pa lahko zapremo tole našo državico ...
Krepki
# 07.06.2012 ob 17:40
ko nekdo zapiše: Janša reši nas...
potem mi je jasno, zakaj vse skup škripa...

Kreten
tenisač
# 07.06.2012 ob 17:40
Janša, daj denar.
Mindmaster
# 07.06.2012 ob 17:59
Janša noče prvenstva, ker bi moral prestopiti prag Stožic.
tenisač
# 07.06.2012 ob 17:31
Vlada mora dati denar. To je največ v športu, kar lahko Slovenija gosti.
živo
# 07.06.2012 ob 17:29
Še sreča, da nismo dobili SP v Planici, ker bi čez par let imeli tudi tam enake probleme...
tajkun08
# 07.06.2012 ob 17:28
Zanimivo pred kandidaturo je pa Avanzo in tile iz KZS govoril kako ima KZS vse pod kontrolo in finančno pokrito,potem se pa vsi na državo zgovarjajo.
Glavno,da se lahko betežnemu Maljkoviću plačuje na veliko a ne?
MuDeL
# 07.06.2012 ob 18:07
državi je v interesu dat 7 milijonov za vohunska brezpilotna letala, 3.5 milijone za športni dogodek pa ne??????

slo politiki, je*** vam mater prok**** pi*** nespodobne idi***** debilne!
mui
# 07.06.2012 ob 17:34
ja pogodbo so podpisal s prejšnjo vlado, nova pa neki sreje, sam pogodba je podpisana, janša spet neki bluzi samo zato da nasprotuje prejšnji vladi
Albus
# 07.06.2012 ob 17:29
Itak da bo... Euro ne moremo kar odpovedati... Naslov je malo mimo ker je sedaj prepozno za kakršen koli premislek.
Fleaa
# 07.06.2012 ob 17:47
Sem že pisal udi o Šešoku, Kocjančiču, Jasniču, . . . 30 let pri koritu, pa še sedaj niso siti!
AM
# 07.06.2012 ob 20:28
Janša in ostali v vladi. Če zaradi vas ne bo EP-ja, potem se lahko poslovite od politike.
hubertfast
# 07.06.2012 ob 20:37
Šešok star komunist, ki se na stara leta prilizuje Janši.
Dragoon
# 07.06.2012 ob 18:09
pAznik

Menjam brezpilotno vohunsko letalo za EP v košarki.


Podpis.
Mimogrede, sem za, da zberemo podpise in damo tole na referendum :D.
jurica
# 07.06.2012 ob 17:56
Ampak vsaka najmanjša gasilska veselica pri nas je na koncu v plusu...tudi tista,kjer igra "Trio adijo"
Država in ta vlada,se pa boji da bi EP v košarki bil minus...
Sramota za državo...
Pravi Butalci smo!
MIRKOKING
# 07.06.2012 ob 21:34
Šešok je znorel, sam sebi v zelje špuka! On sploh ne mara košarke, zato pa 10 let nismo dosegli medalje. LOPOV

HOČEMO PRVENSTVO. PA ČE BO TREBA VOJSKO UKINIT!
Nikec3
# 07.06.2012 ob 18:05
Minister Žiga Turk je po Twitterju sporočil, da ni v interesu države, da gosti tako pomembno tekmovanje, kot je evropsko prvenstvo v košarki.

Žigecov tweet se mi zdi butast, ampak mislim da je želel povedati, da ni v interesu države sabotirati tako pomembnega dogodka.
Nurtuby
# 07.06.2012 ob 17:52
Gospod Dušan Šešok,

Imeli ste petnasjt (15) let časa, da kaj naredite. Sedaj se na hinavski, sramoten in ponižujoč način lotevate projekta, ki naši državi lahko prinese samo dobro. Na tisoče turistov lahko prinese velik zaslužek in ponese ime Slovenije po Evrpoi. Ne blatite sebe in ne uničujte slovenske košarke. Vas čas v košarki je minil, kar bi lahko spoštovali. Sram vas naj bo, da ste se zatekli pod okrilje politike!

Sramota!
daryankoff
# 07.06.2012 ob 17:29
Kakšna sentimentalnost. Naj raje na KZS priznajo, da so šli nepripravljeni v ta projekt.
Nurtuby
# 07.06.2012 ob 20:20
gospod Žiga Turk naj odstopi in se posveti twitanju
Koperboy
# 07.06.2012 ob 18:48
Seveda sem proti temu, da odpade Eurobasket, ampak novinarji tudi hujskajo politike proti narodu, kolikor le lahko - samo da se več berejo novice. Fuj, kakšni nesposobneži.

Pod tvitom in odgovorom Turka je namreč napisano, da Turk pravi, da izvedba Eurobasketa ni v interesu države. Ampak vsak, ki ima IQ 30, lahko razbere, da Turk pravi, da SABOTAŽA Eurobasketa ni v interesu države.

Novinarji, pustite službo in pejte kam drugam delat. Za drugega kot zdraho delat med narodom itak niste dobri.
K_ris
# 07.06.2012 ob 18:13
@daryankoff

Ampak če je država podpisala pogodbo, bi vendarle pričakoval, da svoje obveznosti izpolni. V tujini, ki jo omenjaš, bi bilo to verjetno povsem samoumevno.

Ne pozabi, da tu ne gre za neke nove želje in zahteve s strani KZS, ampak zgolj za izpolnitev že danih obljub (iz podpisane pogodbe).
Firebal.no.1
# 07.06.2012 ob 17:47
Če pa to zafurate pa se sami dajte z devetko!
lazarp
# 07.06.2012 ob 17:42
@Arnolfus
V članku lepo piše, da bi se DRŽAVI povrnila naložba preko DDV. Zasebniki nimajo možnosti pobirati DDV-ja, tako da dvomim, da bi lahko pokrili stroške. Vsaj z normalno ceno vstopnic ne.
king23
# 08.06.2012 ob 00:15
Ne se hecat SLOVENIJA je KOŠARKARSKA NACIJA (in hokejska v zadnjih dneh... :), zato je nujno da se nadaljuje ta tradicija in da vlada plača te 4 miljončke - ja miljončke, če pogledamo za kaj vse se zapravlja denar je teh nekaj miljonov uporabljenih za dober namen, praktično drobiž. Pa še velika verjetnost je, da se bo vložen denar tudi povrnil, ali pa bomo v skrajnem primeru v minimlni izgubi. Tako da ja, treba je šparat, a ob enem tudi vlagat v projekte, kot je to prvenstvo, ki ti bodo na koncu prinesli profit. Le z zategovanjem pasu ne bo nič. Mnogi se niti ne zavedamo, da z izgubo prvenstva nebi izgubili le slednjega, pač pa ustavili ali pa celo nazadovali v razvoju slovenske košarke na sploh. Praktično članskih prvenstev v naslednjih prvenstev nebi bilo več naslednje 2 leti ob enem pa niti prvenstev mlajših kategoij, s čimer bi izgubili stik z košarko izven slovenskih meja sploh.

No kakorkoli, jaz srčno upam da bomo na koncu lahko spremljali košarko in se nam ne bo treba znova ukvarjati s politiko in se skupaj veselili naslova evropskih prvakov.
vombat98
# 07.06.2012 ob 22:51
stvar je takšna, da je janša pripravljen storit vse, samo da se maščuje tistemu, ki mu je stopil na žulj in koliko frustracij mu je že povzročil jankovič in sedaj ne bo izpustil prilike, da se mu maščuje in prepreči morebitno slovensko rajanje v jankovičevih stožicah
kralj živali
# 07.06.2012 ob 21:58
Prvič: zakaj mormo mi it v neki brez da bi se vnaprej interno dogovoril kaj bo, ne pa da se po tem ko dobimo prvenstvo začnejo debate kje se bo igral, kaj je treba zgradit, kdo bo plaču kotizacijo ter kdo bo gradil ipd. - meni osebno je to totalno neodgovorno da se zdej politični veljaki, lokalni veljaki(župani) in predstavniki zveze medsebojno izsiljujejo in jeb**o namesto da bi enkrat pokazal kaj se da s skupnimi močmi narest. Drugič:izgovor da denarja ni ker se v državi varčuje mi ne več molit pod nos ker se ne varčuje nikjer razen na raji in ker nisem star 5 let da bom gospodom v lepih oblekah verjel na besedo (razni javni razpisi in projekti ki se odobrijo znancem politične elite, brezpilotna letala, več tisoč novih mobitelov, novi računalniki pa še se da naštevat).Tretjič: da se napoveduje neke izgube pri organizaciji je rečeno zelo na pamet...glede na lego slovenije bi bil obisk gotovo večji kot v turčiji, litvi kar bi prineslo tuje € v našo obubožano deželo kar bi pomenilo da tudi država zasluži preko davkov... Četrtič: Glede na to da se ne smatramo kot balkan smo na tem področju gladko zaostali za južnimi republikami...hrvaška organizirala SP v rokometu, srbija organizirala EP v košarki. Petič: kdor trdi da je košarka oz EP v košarki drugorazredni šport oz. medijsko nezanimiv je zame navaden kreten ( res da so OI, SP v nogometu/košarki bolj široko pokrite ker gre pač za tekmovanje z več udeleženkami ampak vseeno daleč od tega da bi bilo EP v košarki nezanimivo) če že primerjam je z moje strani univerzijada 10x bolj zgrešen projekt ker se kot športni navdušenec ukoreninim pred tv-jem skoraj za vsako "pasjo" procesijo ki je povezana s športom ampak moram priznat da univerzijade nisem videl še nikoli v življenju. Skratka to mormo speljat in če speljemo na POŠTEN način potem si lahko obetamo samo pozitivne stvari od tega prvenstva.lp
tuditi
# 07.06.2012 ob 18:45
SEDAJ SI PA 200X KRAT PREBERTE:

Minister Žiga Turk je dvoumno odgovoril na vprašanje Jugoslaval Petkoviča. Slednji je dejal, »da je sramota, da država poskuša sabotirati izvedbo največjega športnega dogodka pri nas.« Minister je odvrnil »in zakaj hudiča bi bilo pa to v njenem interesu.«

Na vprašanje novinarke Finance, »ali boste plačali kotizacijo«, pa je minister odvrnil, da bodo naredili vse, da se ne ponovi univerziada.

vir: kosarka.si

Upam, da boste razumeli kaj želi Turk povedati!
lwzr
# 07.06.2012 ob 18:35
Če je denar za vse neumnosti in NLB, bo pa tudi za evropsko prvenstvo! Da je nekdo po svetu slišal za Slovenijo, so zaslužni naši športniki, ne pa vi banda politična! Vprašajte nekoga v Ameriki kdo je Janez Janša in nato kdo je Kopitar, Dragič itd. ! Da izjavi Žiga Turk da prvenstvo ni v interesu države: sramota in podlost! Verjetno dobro ime državi nosite vi politiki z vašimi aferami in podobno! Denar je in je vedno bil! Garantirano je, da se bo denar nazaj priliv, ampak naši ekonomisti, finančniki in podobni gospodje bi raje namenili 500 milijonov € za NLB, v katero bomo morali čez kakšnih 5 let še enkrat toliko. Je*ejo nas, vedno so nas in vedno nas bodo!
daryankoff
# 07.06.2012 ob 18:26
Tale članek je precej pristranski in enostranski.
Tile tviti, Turk je odgovoril, zakaj hudiča bi bilo v njenem interesu (sabotirat prvenstvo), ne pa, kot navaja članek, zakaj bi bilo v njenem interesu organizirat EP.
Nadalje Turk pravi, da bodo naredili vse, da se ne ponovi univerzijada.
Vlada ni še nikjer objavila, da ne bo plačala kotizacije, tu pa se navaja, kot, da je že vse odpovedan.
To je spet v stilu enih člankov, kot pred kratkim, s tistim sporom v Južni Koreji, da naj bi Lovše grozil s pištolo in da smo zaradi tega izgubil prvenstvo.
jurica
# 07.06.2012 ob 18:23
@daryankoff
Praviš,da hočemo MI spolitizirat zadevo.Mi športni navdušenci in navijači.
Poglej Ljudmila Novak je pojasnila, da je bilo za Slovence zunaj meja Slovenije lani namenjenih 10,6 milijona evrov,
A za nas ljubitelje športa,ki mimogrede plačujemo davke Sloveniji...in ne Argentini,Avstraliji ali Avstriji kot zamejci....se pa ne najde denar!Za šport pa ne,samo za šport pa ne!
Sramota brez primere in ne mešaj zraven politike@daryankoff ker tukaj se ne gre za politiko,ampak za zlobo,zavist,nabijanje lastnega ega te vlade...sram jih naj bo!
Pa saj se nam bo cel svet smejal,če odpovemo EP v košarki!
kindobovs
# 08.06.2012 ob 00:01
če srečam šešoka kje na ulci mu vržem gnilo jajce u glavo...samo kaj mu bo gnila, če je sam še 100x bolj gnil, sramota, spet se sučejo okrog ker vejo da bo denar zato pa zavirajo projekte, banda pokvarjena, da je pa janša anti-športno nastroijen se pa že tako ali tako ve, v glavenem da so patrie pa vohunska letala,..ne vem kako jim ni jasno da je to prvenstvo za nas ljudi, narod, populacijo košarke, športniki nas 1000x bolje zastopajao po svetu kot pa ti posrani politiki, sramota,..
Senna-Maze 28
# 07.06.2012 ob 22:02
Pravi ljubitelji športa smo danes dokončno spoznali, da se politika do športa res kur***sko obnaša. Vsi so isti, gledajo le na lastne interese, je*e se njim za športnike in ljubitelje športa. Za vojsko imajo na stotine miljonov odvečnega denarja, za šport, ki pa promovira našo lepo državo pa jim zmanjka 3, 5 mil drobižeka.
Sramota, da živimo v takšni gnili banani !!!

Lp
Samči
# 07.06.2012 ob 21:17
Turk naj zgine nazaj v bedno dolenjsko luknjo, iz katere je prilezel! Preden uniči socialo, šolstvo , kulturo in zdaj še šport v Sloveniji.
RedMiner
# 07.06.2012 ob 19:38
ONLY IN SLOVENIA!
rooster
# 07.06.2012 ob 18:36
pol bodo pa še večje milijone metali v razne zgibanke in debilne reklamne slogane za proocijo naše države. bananistan
Nikec3
# 07.06.2012 ob 18:34
Nekaj za motivacijo vladi:
Če odpoveste EP v košarki, bom na naslednih volitvah volil Jankovića!
tibhar
# 07.06.2012 ob 18:32
Ta vlada bi rajši imela vojaške igre z brezpilotnimi letali kot pa eurobasket!
Mindmaster
# 07.06.2012 ob 18:19
Spet so prišla rumenomodra trobila, ki ne znajo brati. Tu gre za izpolnitev obveznosti vlade, ki so bile že dogovorjene. Tu KZS ne postavlja nobenih novih zahtev.
shemish
# 07.06.2012 ob 18:11
Naj poizkusijo, samo naj ... ni problema.
Če jim to rata diskreditirajo leto in pol
mojega trdega dela in ponosa, ki sem ga skupaj
s sodelavci vlagal v ta največji projekt
samostojne države.

Spoštovani, izvolite uničit vse to kar čuti in
diha Slovenija in na tem mestu obljubim da
bom preostanek svojega življenja posvetil
temu da grenim življenje vsem tem, ki
na vse pretege poizskušate uničiti ta projekt.
Jasno? Jasno ....

Dragi sodržavljani, čas je da se pokaže tej sodrgi
kaj je PRAVA drža in kaj je pravo SLOVENSTVO!

Srečno!
medivan
# 07.06.2012 ob 17:41
Najpej vsem upokojencem regres. Pokojnine uskladiti z rastjo cen. Če pa kaj ostane pa za Eurobasket 2013
jurica
# 08.06.2012 ob 10:53
@tuditi
Nekaj dejstev.
1.Šešok govori o drugorazrednem tekmovanju in o praznih dvoranah,jaz pravim,da bodo vse štiri dvorane polne vsaj enkrat na dan...Slovenija,Litva+Makedonija,Srbija,
Hrvaška...torej 4500 gledalcev+pijača+hrana+prenočišča ali prevoz,no bencin.Torej Šešek bedak
!A sploh veš kaj pomeni 2500 Litvancev,ali Makedoncev za Celje..za gostince,hotelirje..
2.O obnovi dvoran v Celju in MB je brezpredmetno govoriti,ker in v Celju in MB je slovenska reprezentanca igrala uradne FIBI-ne tekme-kvalifikacije...tak,da obnova je samo kozmetične narave!
3.Sploh ne vem,zakaj komuniciram s teboj,če ne veš osnovnega pravila,da mora biti finalni del enak,za vse reprezentance...torej nihče ne sme igrati v Stožicah,do zaključnega dela!
3.Nekaj govoriš o dvorani,dvorana Stožice se je gradila za 40 let naprej,enako kot Tivoli leta 1968 in patetično je,da govoriš o smiselnosti ali dvorano potrebujemo ali ne,sploh,ker Stožice niso bile grajene za EP 2013..ampak so jo,jo bodo odplačali Ljubljančani in ne država...ali si se kdaj vprašal,če sta dvorana Zlatorog v Celju in Tabor v MB profitabilna ,hvala!
4.Če že govoriš o Ptuju in Novem Mestu si preberi številko 3...dvorane se gradijo za prihodnost...
5.Kar je najbolj bistveno,dobro za tebe MI je vseeno,a,da vlada ne razume,kaj pomeni šport,kaj pomeni imeti idola,vzornika,sanje...za mladega 10,12,14,let starega otroka športnika je sramota brez primere...
A se@tuditi sploh zavedaš koliko zdravih,veselih,nasmejanih otrokov bi prinesel EP 2013,si predstavljaš otroke z Jesenic,ko bodo risali zastave pri likovnem pouku,se učili Finske pesmice pri SLO,zgodovine Finske pri zgodovini,ko bodo prvič v življenju na tekmi in del spektakla EP v košarki...ali imaš raje novice o alkoholu,drogi med mladimi!
.Jaz vem,da Janša tega ne razume,a,da TI tega ne razumeš,pa kao ljubitelj košarke!
verbatim989
# 07.06.2012 ob 21:02
Šešok je sedaj izjavil v oddaji, da je EUROBASKET DRUGO RAZREDNO TEKMOVANJE. In to reče bivši predsednik KZS. Ma sramota in tak človek bi rad se šel pogajalca? Ma sramota.
iowa
# 07.06.2012 ob 20:35
ja nč, bo treba kavico pa malco zaračunat v parlamentu, pol se proda še polovico službenih vozil v teh državnih institucijah tudi KZS (gre Turk al pa Janša na neko proslavo in rabi še tri spremljevalna vozila?! ), pa cerkev ma tud preveč dnarja in bi lahko kaj prispeval. dnar ni problem
Kazalo