Blestel je v lanskem finalu, ko je tudi dobil nagrado za MVP-ja serije. Foto: MMC RTV SLO/Jan Pirnat
Blestel je v lanskem finalu, ko je tudi dobil nagrado za MVP-ja serije. Foto: MMC RTV SLO/Jan Pirnat
Zoran Dragić
Zoran Dragić je letos postal pravi vodja Krke. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

To so moje želje že od malih nog. Vse bom naredil, da jih uresničim. Želja je res velika. Želim si, da bi bila prva brata iz Slovenije, ki bi igrala v Ligi NBA.

Zoran Dragić
Poleti Zorana čaka nova reprezentančna akcija. Mlajši izmed bratov Dragić je bil eden redkih, ki je na evropskem prvenstvu pustil v slovenski izbrani vrsti zelo pozitiven vtis. Eurobasket v Litivi je bil za Zorana premieren. Foto: EPA
Aleksander Sekulić
Prvič bo Krko v finalu vodil Aleksander Sekulić, s katerim je Zoran sodeloval že na Kodeljevem pri Slovanu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Goran Dragić
Goran je z letošnjimi predstavami v Ligi NBA navdušil tudi Zorana, ki je sicer vedel, da je brat to tudi sposoben. Zoran upa, da se Goranu kaj kmalu v ZDA tudi pridruži. Foto: EPA
Zoran Dragić
Trenutno še ne ve, kje bo igral v prihodnje. Ponudb ima namreč kar precej, Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Pred košarkarji je v državnem prvenstvu le še sklepna faza. V finalu se bosta znova pomerila Krka in Union Olimpija. Novomeščani lovijo tretji zaporedni naslov. Lani so v petih tekmah ugnali zmaje, junak uspeha Krke, ki je tedaj igrala pod taktirko Aleksandra Džikića, pa je bil Zoran Dragić, ki je bil izbran tudi za najkoristnejšega posameznika finala.

Finalna serija med Krko in Unionom Olimpijo se bo začela danes ob 20.00 v Novem mestu. Moštvi igrata na tri dobljene tekme. Novomeščani naskakujejo 5. naslov, Ljubljančani pa 16. Vse tekme finala si lahko ogledate na TV SLO 2 in MMC-ju.

Ljubljančan, ki je uspešno nastopil v dresu slovenske reprezentance na lanskem evropskem prvenstvu, je tudi letos prvo orožje novomeške vrste. Borbeni in izjemno hitri branilec je v intervjuju za MMC zatrdil, da se kluba poznata do potankosti in da pravih skrivnosti ni. Po koncu sezone se "Zoki"odpravlja v ZDA, nato pa ga čaka še reprezentančna akcija.


Pred vrati je začetek finala. Kaj pričakujete pred začetkom serije?
Jasno, da pričakujemo zelo težke tekme. To bo naporna serija. Vsi se dobro poznamo, tako da nimamo česar skrivati. Olimpija ve vse o nas, mi pa vse o njej. Kot sem rekel, bodo težke tekme in drugačne od drugih v letošnji sezoni, saj gre vendarle za finale. Upam, da bomo že prvo tekmo, ki jo imamo pred domačimi gledalci, dobili. S tem bi se nam okrepila samozavest in bo tako veliko lažje nadaljevati.


Kot ste dejali, se zelo dobro poznate. Lahko sploh s čim še vi ali Olimpija presenetite nasprotnika?

Res se poznamo do potankosti. Mislim pa, da lahko preseneti predvsem kakšen posameznik, ki do zdaj ni bil razigran oziroma ni veliko igral. Na nas je, da igramo svojo igro in razvijamo koncept igre, v katerem smo najboljši.

Obe moštvi sta med sezono doživeli številne spremembe. Vam je lahko uspelo tempirati formo za pravi trenutek in ste zdaj, ko je najbolj potrebno, optimalni?
Mislim, da že kar nekaj časa držimo dobro formo. Med polfinalom in finalom smo imeli kar precej časa, ampak mislim, da to ne igra kakšne posebne vloge. Ko se bo začela tekma, bomo pripravljeni tako, kot je treba. Jasno, da bomo dali vsi svoj maksimum in srčno upam, da naslov ostane v Novem mestu.

Lani je odločila šele peta tekma. Lahko tudi letos pričakujemo tako napeto in razburljivo serijo?
Marsikaj se lahko pričakuje. Vse je mogoče. Upam, da se vse hitro konča. Kot sem že večkrat dejal, bi šel rad čim prej na dopust. Jasno pa, da želim, da se naslova veselimo mi.

Olimpija ima nekaj finančnih težav, zato so nekateri mnenja, da bo morda pri njih problem motivacija. Vi se s tem verjetno ne srečujete?
Ne, motiva nam vsekakor ne manjka. Prepričan sem, da ga ne bo manjkalo niti Olimpiji. Tako kot mi, so tudi oni željni osvajanja lovorik. Šlo bo nedvomno "na nož". Poleg tega bodo verjetno še dodatno motivirani, ker smo jih nekajkrat letos premagali in nam bodo želeli vrniti milo za drago, vendar smo povsem pripravljeni nanje.

Lanska sezona je bila zares odlična, letos pa vam ni šlo najbolje. Če potegnete črto, kako ste sicer zadovoljni?
S samim začetkom res nihče ne more biti zadovoljen. Seveda je težko ponoviti tako dobro sezono, kot je bila lanska. Ekipa, ki smo jo zgradili na začetku letošnje, je bila zelo dobra, a smo imeli precej nesreče s poškodbami. Nato je v Ligo NBA odšel Jerome Jordan, zapustili so nas še Jimmy Baxter, Ben Hansbrough in Curtis Stinson. Menjali smo tudi trenerja. Tako smo se nekje na polovici sezone šele sestavili, nato pa je še nekaj časa trajalo, da smo ujeli formo. Mislim, da najslajše pride zdaj na koncu. Zdaj se bo videlo, kaj nam je uspelo narediti. Z osvojenim naslovom lahko vso sezono popravimo.

Glede na to, da ste še mlad igralec, vam je uspelo tudi letos narediti korak naprej? V čem se najbolj pozna napredek?
Mislim, da sem ga. Predvsem sem pridobil samozavest, pri metu in v sami vlogi vodje ekipe. Po mojem mnenju sem dobro napredoval. Upam, da bom uspel s takimi koraki iti naprej.

Počitnic, kot kaže, ne bo veliko. Že morda načrtujete dopust? Potem vas čaka tudi reprezentanca, se boste udeležili akcije?
Nič še ne planiram. Najprej upam, da osvojimo naslov prvaka. Potem si bom vzel približno dva tedna prosto, za tem pa že začnem delati. Vsekakor se bom udeležil akcije izbrane vrste. Komaj čakam. Sem mlad igralec in vedno znova se rad odzovem vabilu ter z veseljem zaigram za Slovenijo.

Boste zaigrali tudi v poletni ligi NBA-ja?
Nič še ni stoodstotnega. Upam, da mi to uspe. Grem pa po sezoni zagotovo v ZDA.

Že nekajkrat ste dokazali, da ste prerasli ta nivo. Sezona sicer še poteka, a nas vse zanima, kje boste igrali v prihodnji. Kdaj lahko pričakujemo, da bomo to tudi zvedeli?
Nič še ne vem, upam le, da čim prej. Mislim, da boste izvedeli kmalu. Recimo, da junija ali julija. Zdaj sem res povsem osredotočen na finale in se s tem ne obremenjujem. Zdaj sem še član Krke, lahko pa povem, da je kar nekaj ponudb.

Vašemu bratu je letos v NBA-ju uspel zares izjemen podvig. Kako vi gledate na to?
Zelo sem vesel, da se je uspel uveljaviti in da je dobil mesto prvega organizatorja igre. Vedel sem, da je to sposoben. Že lani je to tudi dokazal, ko je proti San Antoniu dobil dovolj priložnosti in je lahko pokazal, kaj zna. Potreboval je le primeren trenutek in dovolj minut. V Houstonu mu je res padla sekira v med in je lahko pokazal, česa je zmožen. Zdaj bo imel res sladke skrbi pri izbiri kluba.

Lahko pričakujemo, da mu boste v bližnji prihodnosti sledili v Ligo NBA?
To so moje želje že od malih nog. Vse bom naredil, da jih uresničim. Želja je res velika. Želim si, da bi bila prva brata iz Slovenije, ki bi igrala v Ligi NBA.

To so moje želje že od malih nog. Vse bom naredil, da jih uresničim. Želja je res velika. Želim si, da bi bila prva brata iz Slovenije, ki bi igrala v Ligi NBA.