Davis Bertans se iz Ljubljane seli v Beograd. Foto: MMC RTV SLO/Jan Pirnat
Davis Bertans se iz Ljubljane seli v Beograd. Foto: MMC RTV SLO/Jan Pirnat

Novico je najprej sporočil srbski košarkarski portal kosarka.rs, uradna potrditev pa je prišla malce pozneje na spletni strani beograjskega kluba. Pri Unionu Olimpiji so za zdaj še skrivnostni in zadeve ne komentirajo.

"Bertans je bil naša želja že dalj časa. Zadovoljni smo, da bo v naši ekipi eden izmed najbolj perspektivnih košarkarjev v Evropi, in kar je najpomembneje, da bo v klubu ostal dalj časa," je povedal športni direktor Partizana Dragan Todorić. 19-letnega Bertansa je prejšnje leto na NBA-naboru kot 42. v drugem krogu izbrala Indiana.

O odhodu Bertansa se je šušljalo že dalj časa, zgodba pa je spet postala aktualna tik pred novim letom, ko je Latvijec nenadoma zapustil Ljubljano. Na uradni spletni strani Uniona Olimpije so zapisali, da je Bertans odšel za nekaj dni v domovino iz osebnih razlogov. "Pogodba z Davisom Bertansom ostaja veljavna in je v tem trenutku ni mogoče prekiniti ne iz finančnih kot tudi ne iz katerih drugih razlogov, kar potrjuje tudi igralčev uradni zastopnik," so pred novim letom zapisali na klubski strani.

To je že šesti igralec, ki je v letošnji sezoni zapustil Union Olimpijo. Pred njim so Stožice zapustili Danny Green, Ben Woodside, Ratko Varda, Damir Markota in Aleksandar Ćapin.