Slovenske košarkarice odlično razpoložene pričakujejo odločilni tekmi. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenske košarkarice odlično razpoložene pričakujejo odločilni tekmi. Foto: www.alesfevzer.com
Maja Erkić
Maja Erkić je optimistična pred odločilnima tekmama. Foto: www.alesfevzer.com
Rebeka Abramovič
23-letna Rebeka Abramovič zaelo dobro igra v dresu Triglava. Foto: www.alesfevzer.com
Košarkarice lovijo prvo uvrstitev na EP

V dvorani Gimnazije Celje - Center so reprezentantke pozno popoldne že opravile prvi trening. Do sobotne tekme bodo imele skupno devet treningov, na katerih bodo skušale doseči najboljšo možno formo pred tekmama z Litvo in Latvijo naslednjo sredo v Rigi.

"Vesel sem, da se je reprezentanca spet zbrala. Vsekakor bi rad poudaril, da v njej vlada res izjemno vzdušje, ki se nadaljuje že iz prvih dveh ciklusov. Dekleta so komaj čakala, da se dobimo in da začnemo priprave na obe tekmi, ki sta pred nami," je dejal selektor Damir Grgić, ki bo s svojimi sodelavci iz strokovnega štaba skušal dekleta čim bolje pripraviti na oba obračuna.

"Reprezentantke dobro poznamo, vemo, da v njih tli neizmerna želja, da bi nam uspela uvrstitev na prvo žensko evropsko prvenstvo v zgodovini samostojne države. Naredili bomo vse, da se čim bolje pripravimo na oba tekmeca, vsekakor pa je na koncu vse odvisno od nas samih. Naredili bomo vse, da naše navijače na koncu nagradimo z zmago," je še dodal 36-letni strokovnjak.

Dvanajsterico košarkaric, ki se bodo borile za premierni nastop slovenske ženske izbrane vrste na velikem tekmovanju, je selektor predstavil že pred časom. Vozovnico za EP bodo skušale potrditi Rebeka Abramovič, Nika Barič, Maja Erkić, Tina Jakovina, Eva Lisec, Ana Ljubenović, Teja Oblak, Sandra Piršič, Annamaria Prezelj, Eva Rupnik, Tina Trebec in Živa Zdolšek.

Maja Erkić: Motivacija na najvišji ravni
Seznam sestavljajo dekleta, ki so dres s slovensko zastavo nosila že v drugem ciklusu kvalifikacij, med njimi pa je tudi kapetanka Maja Erkić, ki z optimizmom pričakuje obračun z Litvo.

"Komaj smo že čakale to reprezentančno akcijo, da se vse skupaj spet zberemo in da nadgradimo doseženo v prvih dveh kvalifikacijskih ciklusih. Čakata nas dve težki tekmi, a verjamem, da nam bo uspelo doseči uvrstitev na evropsko prvenstvo. Trenutno je v naših mislih le sobotna tekma z Litvo, na kateri je cilj jasen. V teh dneh nas bo strokovni štab zagotovo dobro pripravil, da bomo tekmo pričakale v pravi formi, motivacija pa je že sicer na najvišji ravni," je uvodoma dejala 31-letna branilka.

EP za ženske bo potekalo na Češkem med 16. in 27. junijem 2017. Tekme bosta gostili mesti Praga in Hradec Kralove. Na prvenstvu bo nastopilo 16 ekip, ki bodo razporejene v štiri skupine.

5. krog, sobota ob 18.00:
SLOVENIJA - LITVA

6. krog, sreda, 23. novembra, ob 18.45:
LATVIJA - SLOVENIJA


Že odigrano:
SLOVENIJA - LATVIJA 69:51

LITVA - SLOVENIJA 64:73

LATVIJA
- LITVA 65:62

LITVA - LATVIJA 81:87

Lestvica:                            
LATVIJA               3  2 1   -9  5 
SLOVENIJA             2  2 0  +27  4 
LITVA                 3  0 3  -18  3 



Na evropsko prvenstvo, ki bo junija 2017 na Češkem, se uvrsti zmagovalec skupine in šest najboljših drugih.

Košarkarice lovijo prvo uvrstitev na EP