Košarka
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.4 od 7 glasov Ocenite to novico!
Goran Dragić in Isaiah Thomas
Isaiah Thomas je kamen spotike v menjavi Clevelanda in Bostona. Foto: Reuters

Dodaj v

Veto Clevelanda zaradi poškodbe Thomasa?

Razplet bo znan kmalu
28. avgust 2017 ob 09:28
New York - MMC RTV SLO

Zdravniški pregledi so v nevarnost postavili mega posel med NBA ekipama Clevelandom in Bostonom, ki sta si prejšnji teden izmenjala organizatorja igre Isaiaha Thomasa in Kyriea Irvinga.

Poleg Thomasa naj bi Cavsi dobili še krilnega igralca Jaea Crowderja, hrvaškega centra Anteja Žižića in prvi izbor na naboru leta 2018, ki bo pripadel Brooklynu. Menjava je onstran Atlantika dvignila veliko prahu, kot kaže, pa se je še zapletla.

Zdravniška služba Clevelanda je po podrobnejšem pregledu poškodovanega kolka Thomasa izrazila zaskrbljenost, saj ne ve, kdaj se bo lahko vrnil na parket. Po poročanju virov blizu kluba naj bi Cleveland od Bostona zahteval dodatne igralce ali izbor na naboru, sicer bo menjavo blokiral.

V Bostonu so prepričani, da so dali že dovolj in "dodatkov" ne bo. Zato je realna grožnja, da do posla med kluboma ne bo prišlo. V Clevelandu si želijo, da bi Isaiah Thomas čim prej stopil na parket, saj se le tako lahko borijo za sam vrh. Po zaključku sezone naj bi LeBron James zapustil klub in je ta sezona zadnja z realno možnostjo napada na naslov.

Če do zaključka posla ne bo prišlo, bo Cleveland dobil nazaj nezadovoljnega Irvinga, ki je zahteval menjavo že julija. Strokovnjaki so prepričani, da bi Cleveland težko dobil boljšo ponudbo od Bostonove.

R. K.
Prijavi napako
Komentarji
Partyzan
# 28.08.2017 ob 10:07
Če je to zadnja LeBronova sezona v Clevelandu, naj raje njega zamenjajo za pol lige in zgradijo ekipo okoli Irvinga.
aski
# 28.08.2017 ob 09:52
Thomas si je poškodoval kolk ravno lani v finalu konference proti Bostonu in zdj Cleveland joka neki da ne ve za poškodbo.

Upam da se zavrne trajd, to bi bilo zanimivo :) Za obe ekipi
sivi gandalf
# 28.08.2017 ob 10:00
V Clevelandu si želijo, da bi Isaiah Thomas čim prej stopil na parket, saj se le tako lahko borijo za sam vrh.

a ni ''najboljši'' 1x reku, da se njim začne tekmovanje šele v playoffu haha pol je vseeno če bo thomas manjkal mesec, dva ali tri v sezoni
skydrumm
# 28.08.2017 ob 16:45
Partyzan

Lebrona nemorjo trejdati, ker ima v pogodbi no trade klavzulo.
rokec
# 28.08.2017 ob 17:19
Pri WAS mislim da niso tako neumni, da bi dali Walla za Irvinga.
CLE je dobil ogromno v tej menjavi in če bodo zavrili to menjavo, potem se lahko samo tolčejo po glavi, ker boljše ne bodo dobili.
Bi pa moral BOS sedaj nujno reči NE kakršnikoli dodatni stvari, ki bi jo CLE želel. Edina možnost da dajo še kaj zraven je, da bi jim vzeli še kakega igralca :)
Še en pick v drugi rundi za Lova ali kaj podobnega :)
xskip
# 28.08.2017 ob 10:53
@spinx
"Niti nobeno od teh moštev ne bo imela prvega picka na naboru."

BOS ga je imel letos, ker je imel pick od BKN. Potem so menjali s PHI...
Tudi naslednje leto ima BOS 1 pick BKN. Tega je dal sedaj CLE.
Če bo BKN spet tako slab kot lani in verjetno bo, imajo šanso da so spet prvi.
Anfield1892
# 28.08.2017 ob 10:25
Xskip se povsem strinjam. Vsakomur je jasno (razen vodilnim pri Cavsih očitno), da Celticsi zanesljivo ne bi pristali, da v zameno za Irvinga dajo poleg vsega ostalega tudi Thomasa, če bi bilo z njegovim zdravjem vse v najlepšem redu. Ne samo, da Isaiah na začetku sezone še ne bo mogel igrati, dodatno tveganje za njegovo ekipo predstavlja dejstvo, da se ni odločil za operacijo, kar pomeni, da se poškodba zna prej ali slej ponoviti.
fhs-jevc
# 21.09.2017 ob 20:48
irving je letos zame najbolj precenjen igralec...on ni noben lider, statistiko nima čisto nič posebnega, s tem da bo letos verjetno imel slabšo, saj je imel do sedaj lepo podpporo lebrona, ki je eden bolj solidarnih zvezd nba-ja....to se bo pa vidl že to sezono, garant!
Fs
# 06.09.2017 ob 13:07
Cleveland gre na tankanje?
Kdo jih bo sedaj reševal, če res izgubijo Irvinga? Shumpert? Žižić? Sodniki?
_50centy_
# 28.08.2017 ob 12:37
Xskip se povsem strinjam. Vsakomur je jasno (razen vodilnim pri Cavsih očitno), da Celticsi zanesljivo ne bi pristali, da v zameno za Irvinga dajo poleg vsega ostalega tudi Thomasa, če bi bilo z njegovim zdravjem vse v najlepšem redu. Ne samo, da Isaiah na začetku sezone še ne bo mogel igrati, dodatno tveganje za njegovo ekipo predstavlja dejstvo, da se ni odločil za operacijo, kar pomeni, da se poškodba zna prej ali slej ponoviti.
jah, dokler ga niso pregledali so lahko samo ugibali v kakšnem stanju je?!
xskip
# 28.08.2017 ob 10:09
he he. CLE amaterji.
BOS jim je vse lepo povedal, brez skrivalnic. Vedeli so kaj dobijo. Da ni še 100% in je možno, da ne bo takoj začel sezone.
Baje, da so jim pri BOS pripravljeni dodati samo še en drugi pick...

Je pa možna tudi menjava z dodatnim klubom:
NYK bi dali v CLE Melota, tja pa naj bi šli IT4 (NY je vseeno, če ne začne takoj. Rabili bi ga za prihodnost, Šumpert, ki je izrazil željo po odhodu in Žižič ali pa kdo drug...???) :-)

Bomo videli.
Upam, da bo vse OK.
IT4 sedaj nazaj v BOS ne bo srečen.
xskip
# 31.08.2017 ob 08:05
kot so napovedali:
BOS jim je dal še drugi pick od MIA leta 2020.
Kyrie dobrodošel v BOSTON.
jamagrottecave
# 28.08.2017 ob 09:59
Upam, da se trade zavrne, ker bi Dončiča veliko raje gledal pri Bostonu kot pri Clevelandu.
mile952
# 28.08.2017 ob 09:48
Kdaj si je pa Thomas poškodoval kolk? V finalu konference proti Clevelandu tega problema ni imel ali pač?
spinx
# 28.08.2017 ob 10:44
@jamagrottecave Upam, da se trade zavrne, ker bi Dončiča veliko raje gledal pri Bostonu kot pri Clevelandu.
Dončič ne bo igral v nobenem od teh dveh moštev, zato ne vem kaj ima tvoj komentar veze z vsem skupaj ... Niti nobeno od teh moštev ne bo imela prvega picka na naboru.
lukace5
# 28.08.2017 ob 13:27
Pametujete o situaciji, o kateri očitno ne veste dovolj. Pravila so takšna, da lahko ekipa trade zavrne dokler ni vse podpisano. Če se ekipi dogovorita za trade, to še ne pomeni da bo do tega trada dejansko prišlo. Najprej morajo igralci prestati fizični pregled in če ekipa ni zadovoljna potem seveda trade lahko zavrne. Seveda je Cleveland vedel, da je IT poškodovan niso pa vedeli kako hudo je z njegovo poškodbo. Boston seveda ni neumen in ni oglaševal da je možno da IT ne bo igral celo sezono. Tip se je odločil, da bo saniral poškodbo brez operacije ampak kot kaže jo bo potreboval, kar pomeni najmanj pol leta rehabilitacije.

Pisanje na pamet nikomur ne pomaga...
Gandhi1
# 28.08.2017 ob 17:40
Rokec..jaz upam da da boston še kaj. Osebno ena najbolj bednih fransiz v zgodovini nbaja, mi res niso simpaticni, isto kot lakersi. Najzmaguje kdo drug, nov
Gandhi1
# 28.08.2017 ob 14:09
What lukace5 said.

Naj irvinga lepo zamenjajo za Walla v Wahington, to bi bila fer menjava.
Košarkarska Liga NBA
link
Harden pokopal upe Detroita; poraz Memphisa za 61 točk
54
23. marec 2018 ob 08:40 Košarkarji Detroita so zapravili eno zadnjih priložnosti, da se vmešajo v boj za končnico, potem ko so v Houstonu izgubili po podaljšku s 100:96.
Več novic ...
Kazalo