LeBron James se je vrnil v Cleveland. Miami bo v naslednji sezoni videti precej drugače. Foto: Reuters
LeBron James se je vrnil v Cleveland. Miami bo v naslednji sezoni videti precej drugače. Foto: Reuters

Velika prijatelja sta Vročico štirikrat zapored popeljala v finale Lige NBA, v letih 2012 in 2013 sta se veselila tudi naslova prvaka, James pa je bil obakrat MVP finala. "Že na letalu iz Las Vegasa sem po govorici telesa slutil, da nas James zapušča. Ko sem šel tisto noč v posteljo, sem vedel, da ne bova več soigralca v naslednji sezoni. Naslednji dan me je poklical in potrdil novico. Sem njegov prijatelj in ga podpiram pri njegovi odločitvi," je pojasnil Wade, ki je bil najzaslužnejši za naslov Miamija leta 2006.

"Flash" bo združil moči s Chrisom Boshem, ki je podaljšal pogodbo. Moštvo so okrepili Luol Deng, Josh McRoberts in Danny Granger. Po odhodu LeBrona v Cleveland se je marsikaj spremenilo na Vzhodu. Miami vsekakor ni več razred zase. "To poletje je za nas popolnoma drugačno. Brez LeBrona bo to popolnoma drugačna ekipa. Mislim, da je vodstvo kluba naredilo vse, da je pripeljalo kakovostne nove igralce," je še dodal Wade.

"Tudi brez LeBrona imamo zelo dobro ekipo. Leta 2016 bomo znova v igri za nove odlične proste igralce," ostaja optimističen predsednik Pat Riley.