Tim Gajser je moral prvič v sezoni odstopiti, tako da bo poskušal naslov svetovnega prvaka potrditi prihodnji teden. Foto: AP/AMZS
Tim Gajser je moral prvič v sezoni odstopiti, tako da bo poskušal naslov svetovnega prvaka potrditi prihodnji teden. Foto: AP/AMZS
Tim Gajser
Potem ko je vso sezono blestel in razveseljeval svoje navijače, tokrat Gajserju nič ni šlo po željah, kar je izkušeni Italijan Cairoli dobro izkoristil. Foto: AP/AMZS
Neposrečeni vožnji Tima Gajserja
Gajser (še) ni svetovni prvak

Dve dirki pred koncem bi lahko Gajser v Assnu že slavil naslov, vendar na zahtevni progi, narejeni le nekaj dni pred dirko, nič ni šlo po njegovih željah. V prvi vožnji je osvojil 12. mesto, potem ko je že kmalu po štartu padel in se iz ozadja uspešno prebijal naprej, medtem ko je v drugi vožnji padel. Njegov najbližji zasledovalec v točkovanju svetovnega prvenstva Italijan Antonio Cairoli je medtem prvo dirko končal na četrtem mestu, v drugi pa je zmagal, tako da je v skupnem seštevku zaostanek za Gajserjem znižal na 65 točk. Na naslov svetovnega prvaka bo moral Gajser torej počakati še najmanj en teden, ko bo naslednja dirka v Charlottu v ZDA.

Potem ko se niti v kvalifikacijah niti v prvi vožnji Gajser ni znašel najbolje, je v drugi vožnji v drugi polovici ujel pravi ritem in se prebil na tretje mesto. Toda očitno je tvegal preveč, na grbinah padel, motor pa je šel v zaščitno ograjo in bil preveč poškodovan, da bi Gajser lahko nadaljeval. Na njegovo smolo je Cairoli dobil drugo vožnjo.

"Zelo sem razočaran nad tem koncem tedna, saj vem, da znam tudi na mivki odpeljati veliko bolje. Nikakor se nisem mogel zbrati. Po prvi vožnji sem si rekel, da jo moram čim prej pozabiti in v drugo odpeljati bolje, vendar mi to ni uspelo. Zdaj bom moral najprej urediti stvari v glavi, se pogovoriti z očetom in narediti vse, da na naslednji dirki odpeljem, kot znam. V Ameriko odpotujemo že v torek in zelo se veselim, da se bom pomeril z ameriškimi zvezdniki," je bil razočaran slovenski as.

Prvo vožnjo je dobil Britanec Shaun Simpson, drugi je bil Belgijec Clement Desalle, tretji pa Nizozemec Glenn Coldenhoff. V drugi vožnji je 25 točk pobral Antonio Cairoli, drugo mesto je osvojil Desalle, tretji je bil Coldenhoff.

Skupni zmagovalec dirke je Clement Desalle. Gajser je osvojil 18. mesto in dobil devet točk. V skupnem seštevku ima 653 točk, Cairoli pa 588. To je še vedno lepih 65 točk prednosti. Na eni veliki nagradi je v dveh vožnjah mogoče dobiti največ 50 točk.

Vrstni red po 32 vožnjah (od 36):    
 1. T. GAJSER       Honda         653
 2. A. CAIROLI      KTM           588
 3. M. NAGL         Husqvarna     542
 4. R. FEBVRE       Yamaha        522
 5. J. BOBRIŠEV     Honda         494
 6. J. VAN HOREBEEK Yamaha        477
 7. G. COLDENHOFF   KTM           347
 8. C. DESALLE      Kawasaki      342
 9. V. GUILLOD      Yamaha        326
10. S. SIMPSON      KTM           307
...                                  
52. P. IRT          Yamaha          1
                                     
Neposrečeni vožnji Tima Gajserja
Gajser (še) ni svetovni prvak