Motošporti
(5)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.7 od 9 glasov Ocenite to novico!
Tim Gajser

Dodaj v

Gajser s težavami v kvalifikacijah pred nedeljsko dirko

Najboljši znova Antonio Cairoli
12. avgust 2017 ob 19:02
Zürich - MMC RTV SLO, STA

Tim Gajser je zaradi padca kvalifikacije pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v motokrosu v Frauenfeld-Gachnangu v Švici končal na 32. mestu. Še vedno prevladuje vodilni v SP-ju Antonio Cairoli.

Italijan je bil tudi tokrat najboljši v kvalifikacijah, Gajser pa je moral že kmalu po začetku zaviti k mehanikom, pozneje pa si je za vodilnimi nabral že dva kroga zaostanka; na koncu je s krogom zaostanka kvalifikacije končal na 32. mestu.

Pred svetovnim prvakom sta tako kvalifikacijsko preizkušnjo končala še dva slovenska dirkača, brata Irt, ki se na dirki v Švici vračata na tekmovanje na najvišji ravni. Jernej Irt je bil 18., Peter Irt pa 26.

Na vrhu so se za Cairolijem zvrstili Britanec Max Anstie, Francoz Romain Febvre, domačin Arnaud Tonus in Nizozemec Glenn Coldenhoff.

Po 14 dirkah v SP-ju vodi Cairoli s 567 točkami, drugi je danes šesti Nizozemec Jeffrey Herlings s 468, tretji pa Belgijec Clement Desalle, v kvalifikacijah je bil 12., ki ima 462 točk. Tim Gajser je peti s 376, Peter Irt pa 45. z dvema točkama.

Prva vožnja elitnega razreda MXGP se bo v Švici v nedeljo začela ob 14. uri, druga pa ob 17.

Ž. K.
Prijavi napako
Komentarji
smradulja
# 12.08.2017 ob 23:19
se bo mogu nehat zvračat počasi...
Arnolfus
# 13.08.2017 ob 09:55
Ob vseh kritikah, ki sem mu jih namenil v zadnje pol leta, ga pa moram danes pohvalit. Sicer gre za progo, ki mu še najbolj leži v svetovnem prvenstvu, ampak je bil včeraj cel dan zelo hiter.

Se je v prvem ovinku po štartu zapel z van Horebekom in Bobriševim, tako da so vsi trije štartali iz ozadja, Tim je pa vmes moral še do mehanika, da mu popravi nekaj na sprednjem kolesu. Morda bremza, ali vzmetenje...

Po tem pa je peljal zelo dobre kroge, s časi za med prvih 5. Se pa ne da kaj veliko prehitevat na tej progi, sploh z njegovo tehniko, ker ni dolgih ravnin in večjih skokov. Realno danes upam na med 5, je pa to še zelo daleč od nekre resne vrhunske forme. Zdej ne vozi za točke prvenstva in bi lahko bil bolj sproščen, pa tudi kakšnega instagram čustvenega izpada bi se lahko vzdržal. Kmalu bo na čustveni ravni Tine Maze, kjer je vsak kamen na cesti razlog za čustveni zlom....
Gordon
# 13.08.2017 ob 01:15
jaz pa mislim, da ljudje, ki tukaj pišejo kako je Tim gotov ne želijo nič slabega. Tudi sam sem mnenja, da pač dečko ni 100% pri stvari. Razlog pa je ta blondina, ki ga še na "delovnem mestu" ne pusti pri miru. Logično je, da mali ni 100% pri stvari, zato pa se tudi dogajajo ti padci. Pa odkar je dal dekletu prednosti pred očetom, se tudi vidi kaj ga bolj zanima. Upam, da se spravi k pameti, saj bi ga še rad videl pobrati kak naslov, to pa mislim da z tem dekletom ob strani nebo tako lahko. Pa lep pozdrav vsem.
Henry
# 12.08.2017 ob 23:42
S Prevcom in še nekaterimi ostalimi našimi "šampioni" bi lahko ustanovili Slovensko one-season-wonder društvo...
Semin
# 12.08.2017 ob 23:18
Kot ima letos smolo je imel lani neverjetno sreco.muha enodnevnica?
Kazalo