Motošporti
(5)
Tim Gajser je bil v prvi vožnji četrti, v drugi pa peti. Foto: HRC

Dodaj v

Herlings prvak, Gajser še v igri za tretje mesto

Zadnja dirka bo konec meseca v Imoli
16. september 2018 ob 15:11
Assen - MMC RTV SLO

Nizozemec Jeffrey Herlings je zmagal tudi na predzadnji dirki sezone v motokrosu in si pred domačimi navijači že zagotovil naslov svetovnega prvaka v elitnem razredu MXGP.

Najboljši slovenski dirkač Tim Gajser je bil peti, potem ko je bil četrti v prvi vožnji in peti v drugi.

Zaradi velike prednosti Herlingsa v skupnem seštevku je bilo jasno, da mu lahko le popolna ničla prepreči slavje že na domači dirki. Potreboval je namreč le štiri točke in delo opravil že v prvi vožnji. 24-letnik je slavil že 30. v posameznih vožnjah v letošnji sezoni. Med Herlingsom in Gajserjem sta prvo vožnjo končala še drugi v SP-ju in lanski prvak Italijan Antonio Cairoli ter Britanec Max Anstie.

V drugi vožnji si je lahko sveži svetovni prvak privoščil celo redko napako in padec, zdrsnil na drugo mesto za Caiorlija, pa ga potem spet prehitel ter s še eno zmago le še postavil piko na i odlični sezoni. Cairoli je tudi v drugi vožnji končal na drugem mestu, tretji je bil domačin Glen Coldenhoff, četrti Anstie, peti pa Gajser.

V SP-ju ima zdaj novi prvak 883 točk, drugi Cairoli pa 782. V boju za tretje mesto na koncu sezone pa ostaja Gajser, ki lovi tretjeuvrščenega Belgijca Clementa Desalla. Pred dirko v Assnu je bila razlika med njima 28 točk, Desalle pa je danes prvo vožnjo končal na devetem mestu, drugo pa na sedmem, tako da je Gajser zaostanek zmanjšal na 20 točk (645-625).

Zadnja dirka sezone bo čez 14 dni v italijanski Imoli.

VN Nizozemske:            
 1. J. HERLINGS   NIZ       
 2. A. CAIROLI    ITA       
 3. M. ANSTIE     VB       
 4. G. COLDENHOFF  BEL       
 5. T. GAJSER    SLO       
                   
SP, skupni vrstni red (38/40):    
 1. J. HERLINGS   NIZ     883
 2. A. CAIROLI    ITA     782
 3. C. DESALLE    BEL     645
 4. T. GAJSER    SLO     625
 5. R. FEBVRE    FRA     544
 6. G. PAULIN    FRA     541
...                 
51. K. GERČAR    SLO      2

R. K.
Prijavi napako
Komentarji
realist65
# 16.09.2018 ob 16:54
Dajmo "stari" novi Gajser. Drugo leto pa gas od prve dirke. Upam, da mu bo uspelo do tretjega skupno. Gremmoooo gggaaaassss.
Branko57
# 17.09.2018 ob 22:39
Se strinjam da sta trenutno Herlings in Tomac najboljša, oba sta sposobna odpeljati nore dirke kjer vse pustita za sabo daleč zadaj, ampak Tomac nima take konstantnosti kot Herlings in prevečkrat deluje "človeško". Zato pa mislim, da če Roczen pride spet v takšno formo kot jo je kazal na začetku prejšnje sezone je edini, ki res lahko skozi celo sezono drži tempo Herlingsa, če ni celo hitrejši. Oba imata 24 let, Roczen je med profesionalci bil edini oz. zadnji ki je res redno premagoval Herlingsa ampak takrat sta bila še oba mulca.
Kroserc
# 17.09.2018 ob 10:49
Po mojem mnenju sta top riderja trenutno Herlings in Tomac seveda..takoj za njima Cairoli, Roczen, Musquin..To bo nor dvoboj na prihajajočem pokalu narodov..zaradi poznavanja terena mislm da je Tomac v rahli prednosti...
Gajser pa prihodnjo sezono na lov s Cairolijem za še vedno fantastičnim drugim mestom.
Branko57
# 16.09.2018 ob 23:18
Cairoli je na ktmu tako kot Herlings... Herlings je že pred 3 leti v MX2 vse puščal za sabo tako kot letos, tudi Gajserja ampak se je na polovici sezone poškodoval in je Gajser prišel srečno do naslova. Vedno ko je bil zdrav je počel to kar letos in to smo nekateri napovedovali tudi za prejšnjo sezono ko se je prvič pojavil v MXGP pa se sicer ni zgodilo predvsem zaradi poškodb s katerimi je ukvarjal. Ko je zdrav pa je to realno stanje, trenutno v svetu nima para, ne v Evropi ne v Ameriki. Edini, ki se je sposoben v bližnji prihodnosti soočit s Herlingsovo hitrostjo je Roczen, če mu bo sploh še kdaj uspelo sanirat poškodbe, trenutno pa tudi on ni na tem nivoju.
strucko
# 16.09.2018 ob 20:26
Al bo presedlal na kak boljsi motor? Ta Honda trenutno dalec za Ktm-om... se Cairoli ne more kaj vec, pa vsi vemo da je klasa
Kazalo