Motociklizem že dolgo ni žel toliko pozornosti, kot jo v tej sezoni. Foto: Reuters
Motociklizem že dolgo ni žel toliko pozornosti, kot jo v tej sezoni. Foto: Reuters
Jorge Lorenzo
Jorge Lorenzo tudi po koncu kariere želi ostati pri Yamahi. Foto: Reuters

Italijan ima pred zadnjo dirko sezone sicer sedem točk prednosti, a bo moral dirko začeti z zadnjega mesta. "To dejstvo bo seveda vse le še otežilo. Že brez tega bi bilo dovolj težko, zdaj bo le še težje. A prišel sem in potrudil se bom po najboljših močeh. Na treningih se bom skušal čim bolj pripraviti na dirko. Ko pa se bo začela, bomo videli, kaj bo," je previden Rossi.


Doktor bo še nadaljeval pri Yamahi

Rossi in Lorenzo sta moštvena kolega pri Yamahi. Kaj to pomeni za naslednjo sezono? Italijan je prepričan: "Ta položaj ne spreminja mojih načrtov. Z Yamaho imam še pogodbo in prav gotovo bom tu naslednjo sezono. Takrat se bo gotovo marsikaj spremenilo, zato se bom šele takrat odločil, če bom nadaljeval kariero."

Žal mu je le poteze na odru
Lorenzo lovi svoj tretji naslov svetovnega prvaka: "Če sem pošten, se nisem preveč ukvarjal s temi pritožbami. Moja želja je, da sem čim bolj osredotočen na konec tedna, ki je zame očitno zelo pomemben. O preteklosti bi rekel le, da mi je žal geste na zmagovalnem odru, za vse preostalo pa mi ni prav nič žal, želim se le osredotočiti na zadnjo dirko."

Tudi Lorenzo želi ostati pri Yamahi
Nekatere govorice pravijo, da naj bi znotraj Yamahe prišlo do sporov, na kar je Lorenzo odgovoril: "Moja želja je, da pri Yamahi ostanem za vedno, ne le v času svojega dirkanja, ampak tudi kasneje. Logično je, da pri vseh odnosih ne gre vedno gladko, a to ne bo spremenilo našega odnosa. Z Valentinom tvoriva eno najboljših ekip na svetu."

Marquez se je naučil lekcije
Veliko se je govorilo, da obstaja več klanov, prednjačil naj bi španski. Lanski svetovni prvak Marc Marquez pravi: "Za mano so res naporni tedni. Rad bi na vse samo pozabil in se pripravil na dirko. Moj načrt je, da se borim za zmago in nič drugega, kar pravzaprav velja za vsako dirko. Letos sem se sicer naučil, da včasih ni nič narobe, če si tretji ali četrti, te točke še kako prav pridejo za prvenstvo."

Ker bo imel Lorenzo ne glede na razplet zadnje dirke v sezoni več zmag, mu za naslov svetovnega prvaka zadošča, da ima na koncu toliko točk kot Rossi. Kaj kdo potrebuje za naslov?
Rossijeva pot do naslova

Mesto na dirkiKaj potrebuje
1. ali 2.V vsakem primeru prvak.
3.Lorenzo ne sme zmagati.
4., 5. ali 6.Lorenzo največ 3.
7., 8. ali 9.Lorenzo največ 4.
10. ali 11.Lorenzo največ 5.
12.Lorenzo največ 6.
13. Lorenzo največ 7.
14.Lorenzo največ 8.
15.Lorenzo največ 9.
Brez točkLorenzo največ 10.

Lorenzova pot do naslova

Mesto na dirkiKaj potrebuje
1.Rossi največ 3.
2.Rossi največ 4.
3.Rossi največ 7.
4.Rossi največ 10.
5.Rossi največ 12.
6.Rossi največ 13.
7. Rossi največ 14.
8.Rossi največ 15.
9.Rossi ne sme osvojiti točk.

Vse bo jasno ta konec tedna, dirka v Valencii se bo začela v nedeljo ob 14.00.