Brad Binder, Jorge Martin in Francesco Bagnaia na zmagovalnem odru. Foto: EPA
Brad Binder, Jorge Martin in Francesco Bagnaia na zmagovalnem odru. Foto: EPA

Svetovni prvak Francesco Bagnaia (Ducati), ki je dobil dopoldanske kvalifikacije za nedeljsko dirko (start ob 14. uri), je bil tretji. Italijan je obdržal skupno vodstvo v SP-ju.

Po startu je sicer najbolje začel Bagnaia in dolgo ostal v vodstvu. Že v uvodnih krogih je odletel s steze Binderjev kolega pri KTM-u, Avstralec Jack Miller, pred koncem pa je v pesku končal še domači adut Fabio Quartararo (Yamaha). A takrat je Bagnaia že izgubil prvo mesto, saj sta bila v zadnjem delu 13 krogov dolge preizkušnje boljša Martin in Binder.

Pozornost navijačev je pritegnil tudi boj med Bagnaio in Marcom Marquezom (Honda). Španec se je po poškodbi in prisilnem počitku na treh dirkah vrnil na stezo in bil drugi v kvalifikacijah. Na sprinterski dirki je poskušal napasti Bagnaio in pri tem sta se tudi dotaknila, njuno prerivanje pa je izkoristil Binder in švignil mimo obeh. Marquez je bil na koncu peti.

V nedeljo bo dirko v prvi vrsti poleg Bagnaie in Marqueza začel še en Italijan Luca Marini (Ducati VR46), na sprinterski dirki četrti. V drugi vrsti pa bodo Miller, Martin in še en Španec Maverick Vinales (Aprilia).

Vrstni red v SP-ju po 9. dirki (od 42):
 1. F. BAGNAIA    ITA/Ducati        94 
 2. B. BINDER     JAR/KTM           71 
 3. M. BEZZECCHI  ITA/Ducati        68 
 4. J. MARTIN     ŠPA/Ducati        60 
 5. L. MARINI     ITA/Ducati        54 
 6. J. ZARCO      FRA/Ducati        50