Tim Gajser je spregovoril tudi o odnosu s svojim očetom Bogomirjem. Foto: AP/AMZS
Tim Gajser je spregovoril tudi o odnosu s svojim očetom Bogomirjem. Foto: AP/AMZS

Potrdil je, da vsaj še eno leto ostaja v seriji MXGP. To pomeni, da bo v naslednji sezoni branil naslov svetovnega prvaka v motokrosu, ki si ga je z izjemnim dirkanjem priboril letos. "Za prihodnje leto smo se odločili, da bomo še v Evropi, a sanje so, da bi se nekoč preizkusil v dvoranskem superkrosu v ZDA. Vsak tekmovalec si želi to izkusiti, saj Američani naredijo velik šov. To so želje za prihodnost," je voditeljici Mojci Mavec povedal Gajser.

Ali je asket ali zvezdnik, je bilo tudi vprašanje za mladeniča, ki je pred tremi tedni dopolnil 20 let. "Ključno pri športnikih je, da ostajajo z obema nogama na tleh. Res je, da sem ogromno naredil in sem veliko ljudem vzornik, a vse to mi mora dati motivacijo, da ostanem isti človek, kot sem. Vsi smo krvavi pod kožo, nismo roboti. Mislim, da to vidijo tudi moji navijači, ogromno navijačev potuje in me spremlja po vsej Evropi. To res cenim. Mislim, da tudi oni cenijo to, ker si vzamem čas za njih, se velikokrat pogovarjam z njimi, podpisujem plakate in kape. Mislim, da je to zelo pomembno."

Gajser seveda spremlja tudi najhitrejše motocikliste na asfaltu. Je bolj po njegovem okusu Marc Marquez ali Valentino Rossi? "Oba zelo spoštujem, Marca Marqueza poznam tudi osebno. Sva ekipna kolega, tudi on vozi za HRC Hondo, tako da se na Japonskem velikokrat srečava. Letos sem si ogledal tudi eno dirko MotoGP-ja, on prav tako pride na motokros," pravi Makolčan.
Celoten pogovor si lahko ogledate v spodnjem videu.