Tokrat je bil najhitrejši najstnik Tim Gajser. Foto: AMZS Sport
Tokrat je bil najhitrejši najstnik Tim Gajser. Foto: AMZS Sport
Motokrosist Gerčar potrdil domači naslov

V Orehovi vasi je bil sicer dvakrat najhitrejši komaj 17-letni Tim Gajser, ki je v kombinaciji s poltovarniško Hondo 450 tvoril pretrd izziv tudi za Gerčarja, ki je tokrat tekmoval z motorjem za trening. Prvi motor je namreč "izdihnil" v Nemčiji na dirki za pokal narodov.

"Naslova sem seveda zelo vesel in mi pomeni piko na i k odlični sezoni, ki jo bo kar težko ponoviti. Na vsaki dirki vedno startam na zmago, a danes proti izredno razpoloženemu Timu enostavno ni šlo. Bila sva tesno skupaj, res pa je, da bi s pretiranim tveganjem lahko staknil le še kakšen padec ali poškodbo, kar pa bi bila velika neumnost, saj sem zaradi Timove odsotnosti na dirki v Šentvidu pri Stični moral prvo vožnjo le končati in naslov je bil moj," je dejal Gerčar, ki se že pripravlja na naslednjo sezono, ko se seli v elitno kategorijo MXGP.

V drugi najmočnejši kategoriji, v MX 125, je postal novi državni prvak Aljoša Molnar. Čast zmage na zadnji dirki je sicer šla v roke Petru Irtu, ki je obakrat zmagal s prepričljivo prednostjo, ker pa je vso sezono dirkal v Belgiji, mu seveda te točke niso pomenile nič v skupnem točkovanju.

Bolj tesno je bilo v kategoriji za 125-kubične dvotaktnike. Tu si je z zmago na zadnji dirki naslov privozil Nick Škorja.

Motokrosist Gerčar potrdil domači naslov