Matej Žagar si želi hitrejši motor. Foto: Borut Cvetko
Matej Žagar si želi hitrejši motor. Foto: Borut Cvetko

Spektakel na stadionu Millenium si je ogledalo kar 45.000 gledalcev, s čimer se je potrdilo, da je dirka za VN Velike Britanije največji spidvejski dogodek.

Dirko je še tretjič v svoji karieri dobil ameriški veteran Greg Hancock, ki je s 44 leti slavil na svoji 175. dirki za VN. S končno zmago je premagal do finalne vožnje vodilnega domačina, lanskega svetovnega prvaka Taia Woffindna. Tretji je bil Avstralec Darcy Ward.

Žagar: Motor ima premalo moči
Žagar ni bil dovolj hiter, osvojil je šest točk, kar pa je bilo premalo za polfinale. "Moram priznati, da sem mislil, da bo vsaj glede na občutek, ki sem ga imel na treningu, rezultat boljši, zato sem razočaran kot že dolgo ne. Nekaj bo treba spremeniti, saj se prav mučim na motorju, za katerega mislim, da ima konstantno premalo moči, z ekipo moramo zato narediti prav drastične spremembe, saj trenutno stagniram iz dirke v dirko, namesto da bi se vzpenjal in šel naprej," je po dirki povedal Žagar in dodal, "očitno se moram odkrito pogovoriti s svojim frizerjem motorjev ali pa poiskati neko novo alternativo. Morda je moj hendikep tudi to, da sem Slovenec, saj nas tudi tuji frizerji očitno ne jemljejo tako kot druge voznike iz spidvejsko močnejših držav. Zdaj sem dobil na preizkus motor novega frizerja iz Danske, ki ga nameravam preizkusiti na Švedskem, kjer bom zdaj odpeljal nekaj ligaških dirk in upam, da mi bo to ob dirkah v njihovi močni ligi dodalo tudi ostrino, ki mi manjka, saj imam manj dirk z najboljšimi, kot bi si želel."

Vozniki imajo zdaj mesec dni premora. Naslednja dirka, osma od dvanajstih, bo 14. avgusta v Rigi.