Marko Milič je v odmoru med drugo in tretjo četrtino najprej zabil čez motor, nato pa na osuplost gledalcev še čez avtomobil. Foto: RTV SLO
Marko Milič je v odmoru med drugo in tretjo četrtino najprej zabil čez motor, nato pa na osuplost gledalcev še čez avtomobil. Foto: RTV SLO
Javier Sotomayor
Javier Sotomayor je leta 1989 postavil izjemen dvoranski svetovni rekord v skoku v višino. Foto: EPA
Lothar Matthäus
Lothar Matthäus je leta 2000 odigral zadnjo tekmo v dresu Bayerna. Foto: EPA

Na osrednji tekmi med domačimi in tujimi igralci državnega prvenstva ni bilo zmagovalca (136:136). Za domače je največ točk, 27, dosegel Boris Gorenc, za tujce pa Joseph Daughrity, 24. V dvorani Tivoli je spektakel spremljalo 4.000 ljudi.

1945
Ustanovljen je bil nogometni klub Crvena zvezda. Največji uspeh so beograjski rdeče-beli dosegli 29. maja leta 1991, ko so po enajstmetrovkah premagali Marseille in postali evropski klubski prvaki.

1989
Javier Sotomayor je v Budimpešti z 2,43 postavil svetovni dvoranski rekord v skoku v višino. Še vedno je veljaven - gre za enega najstarejših rekordov v atletiki.

1995
Nogometaši Manchester Uniteda so slavili največjo zmago v ligi Premier League. Ipswich so premagali z 9:0.

1998
Primož Peterka je na tekmah svetovnega pokala v smučarskih skokih že 25. stopil na stopničke za zmagovalce. V Kuopiju na Finskem je osvojil 2. mesto. Zmagal je Avstrijec Andreas Widhölzl.

2000
Sloviti branilec Bayerna in rekorder po nastopih v nemški reprezentanci Lothar Matthäus je odigral svojo zadnjo tekmo v Bundesligi.

Na stadionu Gottlieb Daimler v Stuttgartu so Bavarci izgubili z 0:2. Matthäus se je preselil v Ameriko, kjer je igral za New York Metrostarse.

2001
Jolanda Čeplak je na dvoranskem atletskem mitingu v Sindelfingnu v Nemčiji 800 metrov prvič pretekla pod dvema minutama. Z izidom 1:59,81 je postavila tudi nov slovenski rekord.