Milan Gurović je bil izjemno razpoložen, tudi Marko Milič ga ni mogel zaustaviti. Foto: EPA
Milan Gurović je bil izjemno razpoložen, tudi Marko Milič ga ni mogel zaustaviti. Foto: EPA
Obadele Thompson, Maurice Greene in Ato Boldon
Obadele Thompson (levo) je v Sydneyju osvojil bron na 200 metrov. Hitrejša sta bila Maurice Greene in Ato Boldon. Foto: EPA
Aleksander Rodič
Rodič se je takole veselil vodilnega zadetka proti Belorusiji. Foto: RTV SLO

Dobri dve minuti pred koncem pri izidu 63:60 so imeli žogo zeleno-beli. Sani Bečirovič se je odločil za težak met in ga zgrešil, v naslednjem napadu je bil nenatančen še Slavko Kotnik. Barca je v končnici naredila manj napak, imela pa je tudi več sreče. Najbolj zaslužna za zmago gostiteljev sta bila Goldwire (20 točk) in Milan Gurović (19 točk, 4/4 za tri, 3/3 za dve točki in 8 skokov), pri Unionu Olimpiji je 22 točk prispeval Jasikevičius.

1976
Rodil se je atlet Obadele Thompson, šprinter iz Barbadosa. Na olimpijskih igrah v Atlanti leta 1996 je v teku na 200 m končal na 4. mestu. Tudi na svetovnem prvenstvu v Sevilli leta 1999 se je moral zadovoljiti z dvema 4. mestoma (100 in 200 m). Njegov največji uspeh je bronasto odličje v teku na 200 metrov na olimpijskih igrah v Sydneyju leta 2000. Septembra 1998 je v Johannesburgu postavil odličen osebni rekord v teku na 100 metrov (9,87).

1998
Jure Zdovc je podpisal dveletno pogodbo z Unionom Olimpijo. Eden najboljših slovenskih košarkarjev v zgodovini je pol leta predtem zaradi poškodbe hrbtne mišice napovedal konec kariere in se posvetil vodenju Cometa iz Slovenskih Konjic.

2003
Andre Agassi je v finalu teniškega turnirja v Miamiju s 6:3 in 6:3 premagal Španca Carlosa Moyo in osvojil 16. turnir serije masters v karieri. Agassi je za šesto zmago na tem turnirju potreboval vsega 70 minut. Za zmago je prejel 500.000 ameriških dolarjev.

2005
Slovenski nogometaši so na kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo remizirali z Belorusi. V Celju je bilo po hudem boju 1:1. Slovenija je povedla v 44. minuti, ko je po podaji Fabijana Cipota in s pomočjo gostujočega branilca zadel Aleksander Rodič. Žoga se je dobesedno odkotalila v gol. Toda veselje je bilo kratko, saj so gostje v 49. minuti lepo izigrali domačo obrambo in prek Kulčija izenačili. Najbolj sporen trenutek tekme se je zgodil v 79. minuti. Savdski sodnik Al Hamdi je po prekršku nad Aleksandrom Rodičem pokazal na belo točko, a si je nato po posvetovanju s pomočnikom premislil, saj naj bi v napadu prekršek storil Ermin Šiljak.