Indianapolis želi zgraditi novo moštvo okrog Andrewa Lucka. Foto: Reuters
Indianapolis želi zgraditi novo moštvo okrog Andrewa Lucka. Foto: Reuters
Robert Griffin III
Robert Griffin III je v zadnji sezoni študentske lige v dresu Baylorja prejel nagrado za najboljšega igralca sezone. Foto: Reuters

Tak scenarij se je izoblikoval že pred časom, ko so se Coltsi odpovedali svojemu prvemu podajalcu Peytonu Manningu, ki je že podpisal petletno pogodbo z Denverjem. "Manning je morda največji podajalec vseh časov, bil je moj vzornik, stopam v zelo velike čevlje," so bile Luckove prve besede.

Nosil bo številko 12
"Če sem lahko le enkrat v karieri omenjen v isti sapi kot Manning, to pomeni uresničitev mojih sanj," je bil Luck sila skromen. Nosil bo številko 12, s katero je igral že na univerzi Stanford.

RG3 bo igral v prestolnici
Tudi drugi izbor ni bil nikakršno presenečenje - tudi Washington se je odločil za podajalca - Roberta Griffina III. Kot za precej temnopoltih podajalcev, ki so se v Ligo NFL prebili v zadnjih letih, tudi zanj velja, da z žogo veliko teče, s čimer ima bogatejši repertoar potencialnih akcij.

Redskinsi so se odpovedali 4 naborom
Nabor je sprva pripadal St. Louisu, a Redskinsi so se zelo potrudili, da so Griffina pripeljali v svojo ekipo, saj so Ramsom prepustili šesti izbor, enega v drugem krogu tega nabora ter prva nabora v letih 2013 in 2014. "Ne verjamem, da sem zaradi teh odrekanj ekipe pod večjim pritiskom. To pomeni, da verjamemo vame, sam želim delati trdo in se čim prej dokazati," je bil samozavesten RG3.

To je bil eden najaktivnejših naborov, saj so si ekipe kar po vrsti izmenjavale pravico do nabora. Ta se bo v New Yorku še nadaljeval, saj je skupaj na razpolago kar sedem krogov nabora.
Nabor 2012: igralec (univerza) - klub
1. Andrew Luck (Stanford) - Indianapolis
2. Robert Griffin III (Baylor) - Washington (prvotna pravica St. Louisa)
3. Trent Richardson (Alabama) - Cleveland (Minnesota)
4. Matt Kalil (USC) - Minnesota (Cleveland)
5. Justin Blackmon (Oklahoma) - Jacksonville (Tampa Bay)
6. Morris Claiborne (LSU) - Dallas (Washington, St. Louis)
7. Mark Barron (Alabama) - Tampa Bay (Jacksonville)
8. Ryan Tannehill (Texas A&M) - Miami
9. Luke Kuechly (Boston College) - Carolina
10. Stephon Gilmore (South Carolina) - Buffalo