Slavko Ivezič je novi trener mariborskih rokometašev. Foto: Maribor Branik
Slavko Ivezič je novi trener mariborskih rokometašev. Foto: Maribor Branik

Vodstvo kluba se je zaradi slabih izidov na začetku sezone predčasno razšlo z Denićem. Maribor je namreč po petih krogih državnega prvenstva zbral le po eno zmago in remi, zato je boj za vrh zanj tako rekoč že izgubljen, še vedno pa ostaja dosegljivo tretje mesto.

Nekdanji slovenski selektor Ivezić ter večkratni trener in športni direktor Celja Pivovarne Laško je v prejšnji sezoni vodil Krko.

Prva naloga bo v petek Izola
"Izpostavil bi, da ni lahko prevzeti moštva, za katerim je že določen del sezone. Ni trenerjev, ki bi imeli čarobno palico, in tudi sam se nimam za takšnega. Zagotovo sta potrebna določen čas za delo in uskladitev vseh ravni v klubu in velika mera strpnosti. Menim, da lahko samo s trdim delom pridemo do želenih rezultatov," je pojasnil Ivezić.

"Pred nami je zahtevna tekma, ampak naredili bomo vse, da nasprotnika premagamo. Zmago potrebujemo in treba bo igralce ustrezno motivirati ter iz njih potegniti vse rezerve in ves potencial, ki pa ga zagotovo imajo," je Ivezič dejal o prvi nalogi, ki ga čaka, ko bo njegova nova ekipa v petek igrala z zasedbo iz Izole.