Ne spreglejte

Poudarki

  • V Serio A odhaja mladi neuveljavljeni nogometaš
  • Nogometaševa želja uresničena - odhaja v tujino
Zlatko Zahović
Športni direktor Maribora Zlatko Zahović je zavračal prestop, a je tudi priznaval, da nima velikega smisla zadrževati nezadovoljnega nogometaša. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Dodaj v

Luka Krajnc pri 16 letih iz Maribora v Genoo

Kako se bo v Italiji razvil nadarjeni branilec?
3. april 2011 ob 19:42,
zadnji poseg: 3. april 2011 ob 19:51
Maribor - MMC RTV SLO

Maribor je sporočil, da ni mogel zavrniti ponudbe Genoe in zavreti velike želje izredno nadarjenega, a komaj 16-letnega nogometaša Luke Krajnca, da se poleti preseli v tujino.

Kar se je že dolgo napovedovalo, se je uresničilo: tabor mladega branilca je prepričal Genoo, da je vodstvu "vijoličastih" ponudil takšno vsoto, ki je v Ljudskem vrtu niso mogli zavrniti. Neuradno so italijanski mediji ocenjevali, da bo italijanski prvoligaš plačal 700 tisoč evrov odškodnine.

Spor med klubom in igralčevim taborom
Športni direktor štajerskega kluba Zlatko Zahović je dolgo nasprotoval želji Krajnca, da odide v Italijo, zaradi česar je vstop v klub celo prepovedal njegovemu menedžerju, nogometaševi starši pa so se medijem pritoževali, da Maribor onemogoča nadaljnji razvoj Luki Krajncu, ki je jeseni s klubom podpisal prvo profesionalno pogodbo.

Krajnc, ki je bil rojen 19. 9. 1994, je bil kapetan mlajših selekcij Maribora, pri katerem je treniral od 8. leta, in je letos redno treniral s članskim moštvom. Trener Darko Milanič je Krajnca trikrat tudi uvrstil v postavo, kjer je v 16., 17. in 18. krogu zaman čakal na debi v Prvi ligi si.

Poleti dokončna selitev v Italijo
Obetavni branilec, visok 188 centimetrov, ki je pritegnil celo pozornost Barcelone in Chelseaja, se bo na poletnih pripravah pridružil članski ekipi, z novimi delodajalci je podpisal triletno pogodbo, sprva pa bo predvidoma še nastopal za mlajše selekcije. Genoa je na italijanski prvoligaški lestvici trenutno na dvanajstem mestu.

To. G.
Prijavi napako
Komentarji
Diiky
# 03.04.2011 ob 20:23
Premlad se je odločil za selitev v tujino! :) večji napredek bi imel pri mariborju kot ga bo imel v genovi :)
drawlord
# 03.04.2011 ob 20:33
Semler 2.0?
el CARTEL
# 03.04.2011 ob 20:11
700k € niso mogli zavrnit?

1. očitno gre za izsiljevanje vase zagledanega mulca.. ker kako mu lahko maribor "zavira razvoj", če pa je star 16, trenira pa s prvo ekipo..
2. a v genoi bo v prvi postavi lool
3. biznis za genoo je lahko le dober.. če bo mulc ratal dober, ga lahko prodajo za nekaj miliončkov v kak velik klub, če pa ne, pa ga lahko prodajo za približno isti denar v kakega drugoligaša..
MIRNČAN
# 03.04.2011 ob 20:51
Veliko prehitro.
vojvoda
# 03.04.2011 ob 20:36
sam naj se pogleda mal primer raznih bloudkov, semlerjev, zajcev itd.
upajm da ne bo v njegovem primeru isto...
pegi
# 03.04.2011 ob 20:40
Hvalabogu, da se je ta stvar končala in če Maribor res dobi 700.000 evrov, bi ga še sam pomagal nesti tja. Ne da imam kaj proti njemu, ampak ne bom jokal za njim in se mi zdi poteza čisto zgrešena. Pri svojih šestnajstih letih kar oditi v tujino, brez da bi tu pokazal karkoli. Pa brezveze govoriti o mladinskih selekcijah, ker se lahko do takrat, ko naj bi se igralec celostno razvil in bil pripravljen zaigrat v prvem moštvu, zgodi še milijon stvari, ki mu lahko preprečijo njegovo sanjsko pot, ki jo zdaj vidi. Videno že pri več takšnih mladih upih, ki so prehitro šli. In ni vredno, da bi zavrnili 700.000 evrov, da bi ga skušali na vso silo zadržat, če ima že zdaj tak napumpano glavo z ne vem kakimi dnarji.

Iz srca mu privoščim, da bi mu uspelo in mu želim vso srečo.
rudes
# 03.04.2011 ob 23:04
Koliko let je, odkar je bil Semler velik, ma kaj velik up, čakali smo samo, kdaj bo postal kapetan Bayerna, večji še celo od samega Keizerja. Kje je Semler danes? Ve kdo? Še sploh igra nogomet? Ali je zapit kje v kakem kafiču?
V veliki meri so krivi tudi starši. Če bi bil moj sin tak primer, mu ne bi dovolil, da gre v tujino pred 19-20im letom, da se prej ne dokaže, ustvari ime, ustvari osebnost in predvsem dozori in konča vsaj neko šolo. Za moje pojme so bedaki starši. OK, če bo fant uspel, bom srečen zanj, osebno mislim, da so mu možnosti bolj jalove. Premlad je še, da bi se zavedal vseh pasti, ki ga čakajo.
Kot so napisali že nad mano, edini, ki je naredil biznis je Genoa. Upam samo, da ne bodo v primeru neuspeha krivi vsi drugi. Vso srečo Luka.
Jo boš potreboval.
glasnost
# 03.04.2011 ob 21:08
Hm, upam in želim mu, da se ni opekel. Toda strinjam se z nekaterimi predhodnimi komentatorji, da je to enostavno prerano zanj. Pri Genoi bo še nekaj časa grel klop tako kot pri Mariboru. Bo pa imel več keša, kar je za današnje mladce edino važno. Žal.
jernej93
# 03.04.2011 ob 20:08
Baje je bil na preizkušnji pri Chelseaju in ni zadovoljil :)
Fabregas1991
# 03.04.2011 ob 19:55
A ni to un tip za katerega se naj bi Chelsea zanimal? Kmalu bo cela naša reprezentanca igrala v Serie A. Kakorkoli, želim mu veliko sreče , da bo dobro treniral in da se bo sčasoma prebil v prvo ekipo Genove. Upam, da mu uspe, ker bomo dobre branilce še krvavo potrebovali (Cesar, Šuler, morda Mavrič. pol se pa že neha).
U-N
# 03.04.2011 ob 23:18
Kranjc je izjemno obetaven nogometaš, vendar je tujina bila njegova velika želje. Čist možno pa je, da je to bila (pre)velika želja predvsem njegovih staršev, kateri so verjetno nasedli raznim kvazi agentom in njihovim zgodbicam kako se v tujini cedita med in mleko. Maribor tukaj ni mogel nič. Raje prodat igralca za dober denar, kot pa imeti v ekipi nekoga, ki ni zadovoljen.

Vsekakor pa je dobrih 800 tisoč evrov za nogometaša, ki še nikoli ni zaigral za člansko ekipo v SNL zelo visok znesek, ki daje vedeti, da pa Genova morda verjame vanj in ima v prihodnosti z njim lepe načrte.
pistons_boy
# 03.04.2011 ob 20:47
Dobro delajo pri Mariboru se vidi..

Me pa zanima, če bo tudi prihod Ačimovića v Olimpijo pomenil odksočno desko za mlade fante za odhod v tujino. Upajmo da ja =D
gapek
# 04.04.2011 ob 08:41
Premalo za preprečitev prezgodnjih odhodov v tujino naredi tudi NZS. Lahko bi sprejeli zakon, da se vsaj pred 18. letom ne sme prodajat igralcev v tujino. Pa ne samo NZS, že nasplošno UEFA in FIFA. Saj pa eni klubi kupujejo igralce že pri 10 letih.
To se mi zdi nehumano in skregano z vsako logiko človeškega življenja.
arsenal4life
# 03.04.2011 ob 23:13
700.000 za 16 letnga mulca, a je iz diamantov al kva???
st.ranger
# 03.04.2011 ob 20:30
Najbolje da kar vse lepo počasi razprodajo, bojo se lahko vsaj izgovarjali vedno da imajo mlado in neuigrano ekipo. Kaj pa evropa?
Paperino
# 04.04.2011 ob 07:11
No kar se tiče prestopov 16 letnih mulcev iz SLO v tujino, pa je le en lep pozitiven primer - ZLATKO DEDIĆ (iz Kopra je pri 16 letih prestopil v Parmo, če se ne motim). Pomembno je da ima dete glavo na mestu in da veliko in trdno trenira pa bo.
Nam pa preostane, da mu zaželimo srečo.
Skunex
# 04.04.2011 ob 00:22
No, tisti, ki smo spremljali priprave NK MB v zimskem obdobju vemo, da je bil fant velik potencial. Na pripravah na Madeiri ga soigralci niso mogli prehvalit, kako zrelo igra, fizične predispozicije ima idealne za branilca, me je pa povsem navdušil na pripravljalni tekmi v Kidričevem proti Aluminiju. Res je nenormalen za svoja leta, izjemno fizično močan, borben,...

Prav zato mi ga je škoda, da bo sedaj šel v 2. ekipo povprečne Genoe.

Npr. Milec je imel pri takih letih ponudbo iz Interja, pa se je odločil da bo ostal do konca šole doma in mislim da bo imel zato boljšo kariero, saj se bo pri MB nogometno razvil in potem prestopil v tuj klub kot prava okrepitev, ne pa kot potencialni igralec.
študent88
# 03.04.2011 ob 22:47
Niti en Slovenec, ki je odšel v tujino pred 20. letom ni uspel. No razen Krhina, če lahko rečemo, da je to uspeh, če sedi na tribuni in včasih pride na klop.

Semler, Bloudek, Zajc,........
3rac
# 03.04.2011 ob 21:10
Če mu znesek iz triletne pogodbe predstavlja uresničitev otroških sanj, potem smo dobili spet enega večnega "mladega talenta"!
Tomi76
# 04.04.2011 ob 12:05
Škoda ga je, ker gre res za izjemen potencial....Je pa dejstvo, da ga Maribor ni želel prodati, saj se dobro zavedajo, za kakšen potencial gre....Ampak v primeru, ko je želja po odhodu, tako velika, res nima smisla ga zadrževat, vse se lahko tudi obrne..pride poškodba, malo nesreče pa si takoj iz ogromnega potenciala samo še neizkoriščen potencial... Drugače pa mislim, da tako kot Zahovič pelje delo športnega direktorja v Mariboru to je nekaj kar si je lahko sleherni navijač Maribora pred parimi leti samo želel...Čeprav se je že v njegovi karieri videlo, da je bolj ali manj sam sebe prodajal in da je imel menedžerja samo kot svetovalca je s svojim delom presegel moja pričakovanja, ker je zložil kockice tako, da bo Maribor počasi največja valilnica talentov v regiji...še bolj pomembno pa je, da se ti talenti če se že morajo prodati prodajo za pravi denar....pred 2 letoma bi bila iluzija iztržiti 700 000 EUR za igralca, ki še sploh ni zaigral za člane....kapo dol:)
FC-MB
# 04.04.2011 ob 23:00
Semler igra v Kazahstanu pri ekipi FK Kaisar Kyzylorda - adijo pamet in talent.
napo11
# 04.04.2011 ob 16:07
kakorkoli gledano, pravilna ali narobe odlocitev. fant oz. starsi so se tako odlocili, kot so se. ce je precenjen igralec, bo pokazal cas in ce bo tako, potem bi tudi v slovenski 1. ligi bil povprecen. razlika je v tem, da bo pri Genoi neprimerno bolje zasluzil, kot bi pri kateremkoli slovenskem klubu. Vsi omenjate Semlerja in ostale "propadle" talente, vendar ne verjamem, da ima kateri od njih ne vem kake hude financne tezave. Sam pa osebno poznam kar precej fantov, ki so bili tudi v kadetskih in mladinskih slovenskih reprezentancah, pa so jih ustavile bodisi poskodbe oz. je njihov razvoj zavirala relacija med klubom in (ne)pomembnimi starsi(sponzorji), pa danes igrajo v slovenskih drugih in tretjih ligah za drobiz!!!
Krajnc se verjetno tudi cez pet let, ce mu ne uspe v tujini, ne bo spraseval, ce ima dovolj za najemnino!!! Vse je v denarju, ne pa v neki pripadnosti klubu. Maribor ga ni zelel dati, ker bi ga verjetno cez kako leto ali dve prodal za vec denarja, ce je taksen talent. In ce je taksen talent, za katerega se zanimajo tuji klubi pri njegovih 16. letih, zakaj ne bi sel v tujino. Za Maribor je pa tudi 700 tisoc eurov lep denar. Verjetno imajo kar nekaj igralcev pokritih za celotno sezono!
Krajncu pa zelim uspesno pot!
pahorček
# 04.04.2011 ob 14:29
Toraj Vse to je čista Matematika!

Pubecu in staršom so Evri (kar je popolnoma logično) zelo pomembni!
Tudi dela se v končni fazi v Italiji dobro...

Zakaj matematika???

Zato ker so kupli talenta za drobiž!
700K evrov drobiž? Ja žal, drobiž, ker ko se menimo o pravih prestopih vidimo da gre vse v 10X ali 100X večje zneske!

In matematika Genove?
Kupiš 100 biserov po 700.000 - 1.000.000 miljon evrov!
Če ti uspe pol prodati vsaj 10 teh igralcev za 7 - 10 miljonov je matematika uspela!
če 1 prodaš za 20-30 miljonov si že zaslužo...

Tak pač je in kaj čemu!

Osebe niso vredne nič, samo evri štejejo!
GeorgeB
# 04.04.2011 ob 12:38
posilili ga bodo kot mlade manekenke v Milanu...
ta_prav
# 04.04.2011 ob 10:50
Luka Krajnc pri 16 letih iz Maribora v Genoo

Ko sem prebral ta naslov, sem mislil, da gre nekam v Afriko.
17
# 04.04.2011 ob 10:38
se strinjam s predhodniki. s 16 leti nisi nič kaj več kot še en izmed mnogih talentov. pubec se bo še razvijal in bo rabil špartansko vzgojo. če bo uspel bo odvisno od njegovega karakterja. da bo v genoi še ne pomeni da bo igral proti nevme kaki napadalcem, ampak v primaveri. pri večini mladih ogralcev ima to negativni učinek, ker jim dvigne preveliko samozaupanje v sebe da so zelo dobri, ker videvajo te članske zvezdnike in zaničujejo slovensko ligo ter se netrudijo preveč in zanemarjajo obveznosti so slo repr, (semler, bloudek, tudi dedič je bil taki frajerček). pred prihodom k članom jih pošleš v 3,4 ligo kjr se ponavadi zgubijo in se naenkrat znajdejo na realnih tleh v slo ligi, ki jo pa podcenjujejo in so stari 26,27 let ko spoznajo da so naredili feler
JamesTheMan
# 04.04.2011 ob 09:18
Vse te prodaje so za proračun kluba odlične, treba je pa imeti nekaj kvalitete tudi med svojimi igralci, drugače bodo naslovi iluzija.

Glede zaviranja Zahota je pa tak, da če je mulc podpisal pogodbo in se vezal, kaj se potem pritožuje? In v to vmešava svoje starše??

Najprej bi moral mlečne zobo zamenjat s stalnimi, pa še puberteto dat skozi, šele nato v tujino.
rudes
# 04.04.2011 ob 00:12
U-N, kako češ imet neke velike načrte z igralcem, ki še ni odigral niti ene prvoligaške tekme????
Včasih se stvari kupuje pač na "zalogo". In ko je zaloga porabljena????
Kot sem že napisal, fantu želim vso srečo, samo me je pa iskreno strah zanj.
Opteron
# 04.04.2011 ob 08:23
Tole kar se dogaja z našimi mladimi igralci ni preveč vzpodbudno. V tujini se v večini primerov izgubijo in ves njihov potencial zbledi. Namesto, da bi si navijal kilometrino v Sloveniji oni rinejo v tujino upajoč po slavi in denarju.

Najraje bi seveda videl, da se Slo liga okrepi in postane boljša a s takimi razprodajami bomo ostali tam kjer smo.
kohar38
# 04.04.2011 ob 06:17
verjetno napaka že na začetku kariere. Saj še srednje šole ni končal.
bk1111
# 04.04.2011 ob 02:51
Ne vem, ne vem. Zgleda kot naložba Genoe. Kupjo za 700k. Čez par let pa prodajo za duplo al pa več. In kolk od 700.000 dobi njegov manager? 70.000? Več?
Srečno, Kekec oz. Luka.
marjan_1
# 03.04.2011 ob 23:59
Borut Semler je član Dinama iz Tbilisija.

http://en.wikipedia.org/
wiki/Borut_Semler
gram.
# 13.04.2011 ob 13:31
srečno.
bob
# 04.04.2011 ob 12:52
Očitno v Slo rastejo nogometni talenti kot gobe po dežu. Super, bomo imeli upam močno reprezentanco.
buzerator
# 04.04.2011 ob 12:14
Strinjam se, premlad za iti ven ... saj še pubertete ni prav preživel. Ali bodo straši zraven, da ga bodo ujčkali psihološko, ko bo treba?

Upam, da se motim, ampak projecija za naslednjih 5-7 let je takšna:

septembra bo 17, in prvo leto v Genoi ... kupil si bo enga težkega audija ali bmw, se malo pošopiril po mariboru ... čez 3 leta bo igral v kakšni ITA 3 . ligi ... če bo uspel, bo ok, če pa ne, pa ga čaka kakšna avstrijska 4. liga in posedanje po kafičih v MB in služba pri stavniških mafijcih ... čez 7 let je drugi Dino Lalič.
pd
# 04.04.2011 ob 10:36
Štajerski šerif... ki je je ostal brez svojih najboljših kavbojev (Mertelj, Filipovič). Težko bodo tole pripeljali do konca na prvem mestu. Z Dodlekom na zadnjem veznem sigurno ne...
timoti
# 04.04.2011 ob 02:04
ŠE EN RENE KRHIN
rudes
# 04.04.2011 ob 01:24
Blazm, znaš seštevat? Mislim da ne. Žal. (v tvojo škodo). Se bomo debatirali čez 2-3 leti, ko bo Luka "Big time player"! OK with you?
bsr
# 12.04.2011 ob 19:46
Tudi Zaho je z 18 zapustil Maribor, kjer kot mladinec Maribora ni nikoli dobil mesta v članski.
bsr
# 12.04.2011 ob 19:41
17
Kje piše,da skoraj takoj nebo podpisal pravo pogodbo.
bsr
# 12.04.2011 ob 19:38
Tako kot pred leti Prašnikar se tudi Milanić boji vključit tudi za nekaj minut novega mladega igralca. Bolje, da gre. Vendar le če bo dejansko igral in ne kot Krhin.
Topas
# 06.04.2011 ob 13:59
@ pd

"Štajerski šerif," ki je ostal brez svojih kavbojev (Mertlja, Filipoviča)

Pozabil si dodati Pridigarja.
Poslušaj, Mertlja in Pridigarja so polomli igralci NK Bežigrada, Koprčani pa Filipoviča. Ti Butcherji ne znajo igrat nogometa temveč samo lomit kosti za dosego svojih ciljev.
Ps: "štajerski šerif" se je opravičil NK Bežigradu, ker igralci niso vrnili žoge po izbijanju v avt. TI balkanski lomilci kosti pa niti besede o njihov brcanju po nasprotnih igralcih. Sedaj pa (seveda, če premoreš) malo razmisli prej, ko še boš koga tituliral s kakšnimi primitivnimi nazivi!
gregorsu
# 05.04.2011 ob 21:13
velikanska napaka maribora. pač bolj skrbijo za denar kot za nogomet. Pa saj od denarja tudi živijo.... Zapomnite si, navijači maribora, da vas bo še bolela glava, ko boste videli, koliko bo genoa s tem igralcem zaslužila in tudi, da boste imeli velikanske težave z zahovićem...
timoti
# 05.04.2011 ob 18:34
daj ne teži
napo11
# 05.04.2011 ob 16:31
Timoti - dvomim, da je tudi v Mariboru bilo komu tako mar zanj, kot je njegovi mami. Govoris o nekih pasteh sirnega sveta?katerih naprimer?ce mislis, da teh pasti v Sloveniji ni, potem si zatiskas oci.Koliko pa mislis, da je fant zasluzil v Mariboru????po tvoje sigurno kakih 5000 eurov. Glede na to, da vsi slovenski reprezentantje igrajo v tujini, je res neumno, ce bi ostal v Sloveniji, kjer bi se morda njegov napredek lahko ustavil v primeru izsiljevanja podaljsanja pogodb in posledicno neigranja,...
Fant je naredil pravilno, da je sel poskusiti v tujino. Maribor naj ne joce za njim, ker je dobil lepo vsoto denarja za 16-letnika. Ce pa mislis, da je Zahotu ful mar za njegov napredek, potem pa ne vem s katerega planeta si. Danes v sportu ni prostora za prijateljske vezi, ampak samo za ekonomsko racunico.
Krajncu privoscim da mu uspe, tisti, ki pa mu zavidate, da je sel v tujino, se pa malo zamislite, morda ste le razocarani nad sabo, ker sami niste imeli te moznosti!!!
Rocky__
# 05.04.2011 ob 11:57
Ja ma kaj zdaj. Starši bodo riskirali. V športu je včasih treba riskirat. Če bo uspel so na konju, če pa ne bo pa jim mali bar ne bo imel kaj očitat. Če bi sedaj starši zavrnili in take priložnosti ne bi bilo več ne bi bil rad v koži staršev. Želim mu največ sreče kar je najpomembnejše v tem trenutku. Izbral si je pravo ligo glede na to da igra na mestu branilca!
Srečno LUKA!
zogg
# 04.04.2011 ob 16:52
Semler kot zgleda ni član Dinama Tbilisi POSTAVA

Glede Krajnca pa samo upam, da ne bo šel po njegovih stopinjah.
troha
# 04.04.2011 ob 12:45
Jasnovidci, kr vse veste, kaj se bo zgodil :)
Če ga ne poznate osebno, tudi jaz ga ne, ne ocenjujte stanja prosim :)

Vso srečo ti želim!
Majster
# 04.04.2011 ob 07:42
Razumem Zlatkota, gre za lep denar, vendar ni prav, da naši nadarjeni igralci prehitro odhajajo v tujino medtem, ko bi lahko bil naš nogomet na višji ravni ter bi lahko klubi iztržili mnogo več.
Beastman
# 04.04.2011 ob 01:52
Važno da je on zadovoljen!
To bo še velik igralec!!
Prva slovenska nogometna liga
link
Viole grozijo Mitroviću, novinar na pomoč na policijo
293
20. marec 2018 ob 18:31 Novinar športnega časnika EkipaSN Dejan Mitrović, nad katerim se je v soboto znesel športni direktor NK-ja Maribor Zlatko Zahovič, je zaradi groženj poiskal pomoč na policiji.
Več novic ...
Italijansko nogometno prvenstv ...
link
Šov Iličića v mestu Romea in Julije
20
18. marec 2018 ob 17:40 Josip Iličić je z evrogolom v padcu z roba kazenskega prostora kronal svoj prvi hat trick v italijanskem nogometnem prvenstvu. Njegova Atalanta je sredi Verone slavila kar s 5:0.
Več novic ...
Kazalo