Britanci največ upov polagajo v Andyja Murrayja, ki je drugi igralec sveta. Foto: EPA
Britanci največ upov polagajo v Andyja Murrayja, ki je drugi igralec sveta. Foto: EPA
Goffin in Murray poskrbela za izenačenje

Na peščeno igrišče v Gentu sta najprej stopila Goffin in Kyle Edmund. 20-letni Britanec, ki sicer prihaja iz Južne Afrike, je odlično začel dvoboj in povedel s 5:0. Nato je Belgijec dobil tri igre zapored, a na svoj servis je Edmund povedel. V drugem nizu je bil izjemno suveren in s tremi brejki je prišel do vodstva z 2:0. Toda Goffin se ni predal. 16. igralec sveta je naredil preobrat. Do konca je 100. igralcu na ATP-lestvici dopustil le še tri igre in po dveh urah ter 51 minutah poskrbel za vodstvo gostiteljev.

V drugem dvoboju je Andy Murray upravičil vlogo favorita. V malce manj kot dveh urah in pol je s 6:3, 6:2 in 7:5 premagal Rubena Bemalmansa. Drugi igralec sveta je kar 106 mest višje na lestvici kot Belgijec. Dvoboj se bo nadaljeval v soboto, ko je na sporedu obračun dvojic. Na eni strani bosta stala Kimmer Coppejans in Steve Darcis, na drugi pa brata Murray, saj bo ob Andyju zaigral še Jamie. Odločitev o končnem zmagovalcu bo padla v nedeljo, ko bosta še ostala posamična dvoboja. Pomerila se bosta tudi Goffin in Murray.

Velika Britanija je do zdaj devetkrat slavila v Davisovem pokalu, nazadnje leta 1936, Belgija pa naskakuje prvo lovoriko v najbolj prestižnem teniškem reprezentančnem tekmovanju.

Finale, Gent, pesek:
BELGIJA - VELIKA BRITANIJA 1:1

Goffin - Edmund 3:6, 1:6, 6:2, 6:1, 6:0

Bemelmans - A. Murray 3:6, 2:6, 5:7

Sobota ob 15.00:
Coppejans/Darcis - A. Murray/J. Murray

Nedelja ob 13.00:
Goffin - A. Murray

Bemelmans - Edmund

Goffin in Murray poskrbela za izenačenje