Sebastijan Škorc je zamenjal Bruna Najdiča. Foto: EPA
Sebastijan Škorc je zamenjal Bruna Najdiča. Foto: EPA

Potem ko so se v vodstvu Nove KBM Branika po dolgih letih razšli s trenerjem Brunom Najdičem, ki se je maja z žensko reprezentanco Slovenije kot prvi slovenski selektor uvrstil na evropsko prvenstvo, so njegovo menjavo našli na drugi strani Drave, v dvorani Tabor. Izbor je padel na Škorca, ki se je v zadnjih sezonah izkazal kot trener mariborskih odbojkarjev, s katerimi se je v letošnji sezoni v težkih finančnih in igralskih razmerah obdržal v prvoligaški druščini.

"Ko sem dobil ponudbo Branika, nisem veliko razmišljal. Delo v Lunosu je bilo izredno naporno, saj sem moral poleg trenerskega posla opravljati tudi vse drugo, in če ne bi imel pomoči nekaterih ljudi, se bojim, da v Mariboru ne bi imeli več moške prvoligaške ekipe. Zavedam se, da bo delo z žensko ekipo nekoliko drugačno, toda po drugi strani gre le za odbojko in tudi številni drugi znani trenerji so delovali tako v moški kot ženski odbojki. Zadovoljen sem, da odhajam v zdravo, urejeno sredino, ki je vrsto let v vrhu slovenske ženske odbojke. Moj predhodnik je opravil odlično delo, tako da mi bo s te strani lažje, saj so igralke navajene trdega dela. Za zdaj kakšnih zvenečih okrepitev nimamo, zame je pomembno, da so vse nosilke igre ostale v klubu, ali se bomo okrepili še s kakšno tujo igralko, pa je odločitev vodstva kluba," je povedal 42-letni Škorc, ki se je tako tudi uradno poslovil od aktivnega igranja odbojke.

V svoji karieri je Škorc, ki je igral na mestu prostega igralca, ob Mariborčanih igral še za francoskega drugoligaša Saint-Brieuc, nekdanjega evropskega prvaka Paris Volley, s katerim je bil tudi francoski državni prvak, ACH Volley, s katerim je uspešno igral v Ligi prvakov in z njim osvojil pokal Top Teams, ter Budvansko rivijero. Odbojkarice Nove KBM Branika bodo v novi sezoni ob obeh domačih tekmovanjih in srednjeevropski ligi igrale tudi v pokalu CEV. V prvem krogu se bodo pomerile z ekipo Kohila iz Estonije.