Foto:
Foto:
Trener Goričanov Pavel Pinni

Pot do 3. naslova je tako odprta, če bodo le nadaljevali z dobrimi predstavami z jesenskega dela prvenstva. Vrtnice so v igri tudi v pokalu, kjer jih v polfinalu čaka Nafta. Moštvo sta zapustila najboljši strelec Aleksandar Rodič (Portsmouth) in vezni igralec Moldavijec Vladislav Lungu.

Novinec je le branilec iz Srbije in Črne gore Vladimir Čurčič, ki je nazadnje igral za Mogren. Po dolgotrajni poškodbi se je vrnil Nebojša Kovačevič, sreče pa še naprej nima njegov brat Mladen, ki je obnovil poškodbo kolena.

Goriški trener Pavel Pinni, ki belo-modre vodi že četrto sezono zapored, spomladi napoveduje podobno taktiko kot jeseni: "Še naprej bomo skušali igrati našo hitro in kombinatorno igro. Na vsaki tekmi bo cilj zmaga. A nogomet je zelo nepredvidljiv. Prvenstvo je še dolgo in lahko pride do preobratov. Publikum, ki je finančno močnejši od Gorice, se je zelo okrepil in ima izkušenejšo ekipo, toda mi se moramo ozirati predvsem nase. Kmalu moramo doseči tisto raven igre, ki nas je krasila jeseni. Naš cilj je, da tudi po 32 krogih zadržimo prvo mesto na lestvici."

Že nekaj časa novogoriški nogometaši nimajo ustreznega igrišča za treninge. Pomožno igrišče ob Kornu je neustrezno, igrišče z umetno travo v Športnem parku pa je v izjemno slabem stanju. Brez pravih travnatih površin je onemogočeno tudi delo mlajših selekcij v sklopu nogometne šole.