Foto:
Foto:

"Poleg nogometa sem včasih zelo spremljal hokej. Derbi med Olimpijo in Jesenicami ni več, kar je bil včasih, toda če bo čas, bom šel danes na derbi," je dejal priljubljeni Cime.

Na vprašanje novinarke, za koga navija, pa je ikona navijačev Olimpije šokiral: "Bolj sem naklonjen Jeseničanom."

Rana ura ni za Cimerotiča. "Za tale pogovor sem vstal ob šestih. Bil sem v šoku. Ponavadi spim do desetih. Zajtrka ne jem, ker je takrat do kosila le še nekaj ur," je v zaspanem tonu dejal Cime.

Na vprašanje o psiholoških pripravah na tekme je nekdanji slovenski reprezentant dejal: "Psihologa ne rabim, saj zelo veliko kupujem in berem knjige na to tematiko. Tam dobim vse nasvete, zato te stvari pripročam tudi drugim športnikom in direktorjem podjetij."

Cimerotič je še povedal, da je zelo veren in da gre v cerkev, če ima le čas: "Tam najdem svoj mir." Napadalec Olimpije ima dobre izkušnje s sedmo silo: "Z novinarji imam dober odnos. Z njimi se ne splača prerekati, saj oni vedno zmagajo. Sicer pa praktično nikoli ne pišejo neresnic."

S paparaci nima veliko izkušenj:"Ko sem igral v Italiji, sem bil enkrat s kolegi malo predolgo zunaj. Poslikali so me in naslednji dan sem bil v časopisih. Šefi niso bili zadovoljni, toda če bi bil na njihovem mestu, bi bil tudi jaz jezen." Ob tem odgovoru smo se spomnili ene izmed njegovih legendarnih izjav: "Jaz nisem poreden, ampak priden, tako da jih (paparacev, op. a.) ne potrebujem."