Foto:
Foto:

Po mnenju IO NZS za razrešitev vseh odprtih vprašanj NZS ni niti pristojen. Ob zahtevi predsednika sindikata SPINS Dejana Stefanoviča "vse ali stavka" je jasno, da je mogoča le stavka, je zapisano v izjavi za javnost IO NZS.

V nadaljevanju izjave piše: Kakšen bo rezultat stavke, bo pokazal čas. Če bosta SPINS in njegov predsednik tudi v času že napovedane stavke vztrajala, da mora NZS izpolniti tudi tiste zahteve, ki jih ne more (in celo ne sme) izpolniti, potem je nadaljevanje letošnjega tekmovanja v I. SNL verjetno zelo vprašljivo.

IO NZS je spremenil in dopolnil disciplinski in tekmovalni pravilnik nogometne zveze. Ta se po novem glasi:

1. Zaradi udeležbe v stavki, neprihoda kluba na tekmo zaradi stavke igralcev in/ali zaradi katerega koli drugega ravnanja kluba ali igralca, ki je v času od napovedi stavke pa do njenega uradnega zaključka povezano s stavko, igralcu in/ali nogometnemu klubu ni mogoče na podlagi pravilnikov Fife, Uefe in NZS-ja izreči, razen ukrepov, ki so navedeni v drugem in tretjem odstavku tega člena, nobene druge disciplinske ali tekmovalne sankcije.

2. Če v času od napovedi stavke pa do njenega uradnega konca na tekmo, ki je delegirana s strani pristojnih nogometnih organov, ne pride ena ekipa, se tekma ponovno ne delegira, ampak se po uradni dolžnosti registrira z rezultatom 3:0 za ekipo, ki je imela namen odigrati tekmo in je prišla na igrišče. Tej ekipi pripadejo tri točke.

3. Če v času od napovedi stavke pa do njenega uradnega konca na tekmo, ki je delegirana s strani pristojnih nogometnih organov, ne pride nobena ekipa, se tekma ponovno ne delegira, ampak se po uradni dolžnosti registrira z rezultatom 0:0. Točk ne dobi nobena ekipa.