Foto:
Foto:

24-letni nogometaš bi za novi klub lahko zaigral že v torek proti Middlesbroughu, v zimskem prestopnem roku pa je tretja okrepitev moštva, ki je trenutno na 14. mestu v Premier League.

Prejšnji teden sta na jug Anglije prišla Grka Konstantinos Chalkias (Panathinaikos) in Giannis Skopelitis (Egaleo). Rodič bo po Alešu Križanu (Barnsley), Amirju Kariču (Ipswich) in Miletu Ačimoviču (Tottenham) četrti Slovenec, ki bo zaigral v elitni angleški ligi.

Pri Portsmouthu, ki ga nekaj več kot mesec dni vodi Hrvat Velimir Zajec, sta pred leti že igrala Mladen Rudonja in Robert Prosinečki, vendar v drugi ligi. Klub se lahko pohvali tudi z dvema naslovoma angleškega prvaka, in sicer v sezonah 1948/49 in 1949/50.

Predsednik Portsmoutha Milan Mandarić je na klubski spletni strani Rodiča označil za napadalca, ki je zelo nevaren v kazenskem prostoru in se je dokazal povsod, kjer je do zdaj igral.

Pri državnih prvakih Goričanih zaradi selitve drugega najboljšega strelca jesenskega dela Lige Si.Mobil Vodafone na Otok ne razmišljajo o okrepitvah. Mladih napadalcev (Valter Birsa, Jani Šturm ...) je dovolj, po dolgotrajni poškodbi pa se spomladi vrača tudi Mladen Kovačevič.