Foto:
Foto:
Prvoligaška igrišča zaenkrat še ne bodo samevala.

Že pred sklepom Spinsa so se oglasili iz Nogometne zveze Slovenije in zatrdili, da so zahteve sindikata nesprejemljive. V zvezi s tem je NZS sprejel dopolnitve pravilnika, ki določajo končne izide tekem v primeru stavke. Več tukaj. Predsednik združenja 1. SNL Brane Florjanič pa je dejal, da je bila zahteva po stavki prenagljena. Več tukaj.



"Stavka poteka v skladu z Zakonom o stavki. Torej, če 14. septembra ne bo prišlo do soglasja, bomo prisiljeni izvesti ta ukrep. Mi se ne moremo pogovarjati o naših pravicah, če se sploh ne pogovarjamo. Če ne bo transparentnosti znotraj pravil igre med igralci in klubi, potem reda ne bo. Upam, da se nam ne bo treba še enkrat pojaviti v takšni situaciji, zato žogico predajamo na stran združenja," je dejal predsednik Spinsa Dejan Stefanovič.

Stefanovič na novinarski konferenci s sklepi IO NZS še ni bil podrobno seznanjen: "Teh sklepov še nismo prejeli. Smo pa, kar se tiče NZS, odstopili od prvotnih zahtev, ker smo hoteli samo dialog. Zato smo stvari zastavili radikalno. S tem, ko smo začeli pogovor in imamo pozitivne odzive z NZS, smo ugotovili, da sodelovanje obstaja. Dopolnila, ki so jih sprejeli, pa so strogo naperjena proti klubom in mislim, da nas s tem podpirajo. Fenomenalno, če so to res storili."