Foto:
Foto:
NZS bo za novo tribuno na celjskem stadionu namenil 100 milijonov tolarjev.

Potem ko je iz lige izstopilo Šmartno in je igranje v prvoligaški konkurenci zavrnil prvak druge lige velenjski Rudar, sta do mesta v elitni druščini prišla Bela krajina, ki je sicer izgubila dvoboj v dodatnih kvalifikacijah proti Dravi, in tretjeuvrščeni v 2. SNL Zagorje. Slednjega čaka še dodatno izredno licenciranje za 1. SNL.

Tekmovanje bo spet potekalo po trikrožnem sistemu s končnico za prvaka in obstanek. V pokalu bo v finalu le ena tekma, prvoligaši pa bodo nastope začeli v osmini finala. Finalista pokala NZS-ja bosta prejela tudi določeno nagrado, okrog višine zneska pa se bodo pri slovenski krovni nogometni organizaciji še dogovorili.

"V tem trenutku je to veliko boljša rešitev kot reduciranje lige na 10 klubov. Bosta pa tako Zagorje kot Bela Krajina morala izpolnjevati vse kriterije, tako kot na primer Gorica ali Maribor. Ob tem je za slovenski nogomet tudi bolje, da igrata Rudar iz Velenja in Šmartno raje v drugi ligi, kot pa da bi jih degradirali v peto. To bi bilo prehudo za naš nogomet. Situacija, kot je ta, da moštvo zavrne nastopanje med najboljšimi, je v tujini redka in upam, da se bomo tudi mi s tem čim manjkrat srečali," je ohranitev 12-članske lige komentiral predsednik NZS-ja Rudi Zavrl.

NZS bo za celjski stadion namenil 100 milijonov SIT
Na seji so potrdili, da bodo za izgraditev zahodne tribune v celjskem športnem parku, ki naj bi sprejela 4.800 gledalcev, namenili 100 milijonov tolarjev. Kot glavni vzrok za ta korak so navedli mnenje, da se stvari v Ljubljani glede novega stadiona ne odvijajo dovolj hitro, kar po mnenju NZS-ja pomeni, da tekem na novem oziroma prenovljenem objektu ne bo pred letom 2007. Na drugi strani naj bi bila nova tribuna v Celju zgrajena že 1. oktobra in bi tako lahko tam pet dni kasneje že odigrali kvalifikacijsko tekmo za svetovno prvenstvo leta 2006 proti Italiji.