Mariborčani imajo pred povratno tekmo majhno prednost. Foto: RTV Slovenija
Mariborčani imajo pred povratno tekmo majhno prednost. Foto: RTV Slovenija
Za hrbtom vratarja Nafte sta pristali dve žogi.
Goričani so z eno nogo že v polfinalu. Foto: RTV Slovenija

V Ljudskem vrtu je po dolgem času odmevalo Maribor, Maribor ... Približno štiri tisoč gledalcev si je namreč dalo duška po zmagovitem zadetku Daliborja Teinovića v 89. minuti.

Na začetku srečanja je kazalo drugače, saj so Celjani že v 4. minuti povedli prek enajstmetrovke Simona Sešlarja po prekršku nad Dejanom Robnikom. Gostje so bili v prvem polčasu še nekajkrat nevarni, a niso povišali vodstva. Izenačujoči gol je dosegel Danijel Brezič v 34. minuti iz prvega strela Mariborčanov proti vratom Aleksandra Šelige. Osem minut kasneje je bil pri Celjanih izključen Matej Šnofl, gostitelji pa so po odmoru prikazali bolj podjetno igro.

Brezič je tako kmalu po prihodu iz slačilnice iz bližine zapravil izjemno priložnost. V 66. minuti je bil Robnik spet žrtev grobega prekrška domačih, Milanu Rakiču pa je sodnik Damir Skomina brez oklevanja pokazal rdeči karton. V izenačenem nadaljevanju je bil najbližje zadetku Dare Vršič, ki pa mu je veselje z odlično obrambo preprečil Tomaž Murko. Kazen je sledila tik pred koncem, ko je končni izid tudi z nekaj sreče postavil Teinović.

V Novi Gorici sta obe moštvi nastopili oslabljeni. Državni prvaki so odpor vodilnega moštva druge lige strli šele v drugem polčasu, ko sta zadela Andrej Komac (51.) in Aleš Kokot (84./11-m). Prvi je gostujočega čuvaja mreže premagal z glavo po podaji Aleša Puša, drugi pa z bele točke po prekršku nad strelcem gola, ki je Goričane popeljal v vodstvo. Mitja Erniša je moral predčasno pod prho.

Pokal Hervis, polfinale:
HIT GORICA - NAFTA 2:0 (0:0)
400; Komac 51., Kokot 84./11-m
RK: Erniša 83./Nafta

Povratna tekma bo v sredo ob 16.30.

MARIBOR P. L. - CMC PUBLIKUM 2:1 (1:1)
4.000; Brezič 35., Teinović 89.; Sešlar 4./11-m
RK: Rakič 66.; Šnofl 42.

Povratna tekma bo v četrtek ob 20.00 (prenos na TV SLO 2).