Foto:
Foto:
Igralci Publikuma so se veselili zmage.
Andrej Komac se je prebudil v podaljšku.

V Celju so Ljubljančani od 40. minute igrali brez reprezentanta Boštjana Cesarja, ki je storil grob prekršek nad Markom Križnikom na sredini igrišča in prejel rdeči karton.

Celjani so imeli pred 1.100 gledalci na Petrol Areni terensko premoč, vendar si izrazitejše priložnosti niso priigrali, tako da se je redni del končal brez golov.

V 5. minuti podaljška je proti golu streljal Sebastjan Gobec, žoga se je odbila od Branka Iliča do Oskarja Drobneta, ki jo je porinil v mrežo. V začetku drugega podaljška pa je Zoran Pavlovič našel nepokritega Antona Žlogarja, ki je zabil za izenačenje. V zadnjih minutah so Celjani zadeli vratnico, nakar je po strelu Simona Sešlarja sledila gneča v kazenskem prostoru, vendar mreža se ni zatresla.

Gostitelji so bili bolj zbrani pri streljanju 11-metrovk in so se zasluženo uvrstili v polfinale. Zadeli so Sešlar, Dragan Čadikovski, Gobec in Drobne. Pri Ljubljančanih sta gola dosegla povratnik po poškodbi Nedim Jusufbegovič in Rusmin Dedič, nenatančna pa sta bila Pavlovič (vratnica) in Ilič (prek gola).

Cime je počival
Prvi zvezdnik Ljubljančanov in junak tekme proti Mariboru Sebastjan Cimerotič v Celju ni smel igrati, saj je združenje nogometnih prvoligašev potrdilo kazen dveh tekem neigranja, ki mu jo je zaradi brce izrekel disciplinski sodnik.

Neuspešen start Miklaviča
Mariborčani so pokvarili vrnitev trenerja Mure Milana Miklaviča in Muro premagali drugič v štirih dneh. Spomnimo, po porazu v Murski Soboti (2:3) je uprava Mure odslovila Bojana Prašnikarja. Strelca za vijoličaste sta bila Milan Rakič in Alen Mujanovič.

Komac rešil Goričane v podaljšku
500 gledalcev v Domžalah je videlo napet obračun. Goste je v vodstvo v 26. minuti povedel Aleš Puš. Devet minut kasneje je za izenačenje poskrbel Slaviša Dvorančič. Domžalčanom se je po golu Daliborja Stevanoviča v 58. minuti že nasmihal polfinale, vendar je podaljšek v 74. minuti izsilil Moldavec Vladislav Lungu.

Odločitev o zmagovalcu je prišla šele v drugem podaljšku, ko se je prebudil Andrej Komac in dvakrat premagal vratarja Dejana Nemca. Pred tem je bil izključen domžalski Brazilec Juninho.

Strelske vaje Jožeta Benka
Obračun drugoligašev je pričakovano pripadel vodilni na lestvici Nafti. Korošci so bili v igri do 35. minute, ko je Jože Benko zabil svoj drugi gol za 3:1. Ob polčasu je bilo 4:1. Drugi del se je začel še slabše za goste, saj je bil takoj izključen Uroš Plaznik, v isti minuti pa je Benko prišel do hat-tricka. Po tem je igra Dravograda povsem razpadla, Lendavčani pa so dosegli še štiri gole. Benko je strelske vaje končal pri šestih zadetkih.

CMC PUBLIKUM - KD OLIMPIJA 5:3 (1:1, 0:0) - po streljanju 11-metrovk
Drobne 100.; Žlogar 106.
RK: Cesar 40./Olimpija

DOMŽALE - HIT GORICA * 2:4 (1:1)
* - po podaljšku
Dvorančič 35., Stevanovič 58.; Puš 26., Lungu 74., Komac 108., 120.
RK: Juninho 106./Domžale

NAFTA - KOROŠKA DRAVOGRAD 9:2 (4:1)
Bunc 9., Benko 16., 35., 47., 56., 69., 85., Ristič 38., 83.; Vrhnjak 20., Pušnik 77.
RK: Plaznik 47./Koroška Dravograd

MARIBOR PIVOVARNA LAŠKO - MURA 2:0 (1:0)
Rakič 42., Mujanovič 90.

Osmina finala