City se veseli prve lovorike v sezoni. Foto: Reuters
City se veseli prve lovorike v sezoni. Foto: Reuters
Sergio Agüero je v 13. minuti dosegel prvi gol na tekmi. Foto: Reuters

Akcijo za prvi zadetek državnih prvakov je začel Phil Foden, ki je zaposlil Sergia Agüera. Argentinec je imel ogromno prostora, streljal je z roba kazenskega prostora in žogo spravil za hrbet Willyja Caballera. To je bil njegov 200. zadetek za City, kar je največ v zgodovini tega kluba.

Isti igralec je v polno udaril tudi v 13. minuti drugega polčasa. V hitrem protinapadu je tokrat natančno podal Bernardo Silva, v pravem trenutku je pred branilce Chelseaja skočil Agüero in vnovič premagal rojaka.

Razmerje sil je bilo sicer popolnoma na strani Cityja (streli 14:4, v okvir vrat 8:1).

"Bilo je težko, pripravljenost mojih varovancev je bila odlična in ključna za zmago. Dobro smo se pripravili na tekmo, na koncu sezone bomo videli, na kakšnem nivoju smo v resnici," je bil zadovoljen trener zmagovalcev Pep Guardiola, ki je pohvalil 18-letnega Fodna: "Pripravljen je na državno prvenstvo, z nami je bil že lani, zato ima veliko izkušenj."

Angleško prvenstvo se sicer začenja v petek, ko bo Manchester United gostil Leicester.

Angleški superpokal:
CHELSEA - MANCHESTER CITY 0:2 (0:1)
Agüero 13., 58.

Chelsea: Caballero, Azpilicueta, Luiz, Rüdiger, Alonso, Fabregas (60./Drinkwater), Jorginho, Barkley, Pedro (79./Moses), Morata (69./Abraham), Hudson-Odoi (59./Willian).

Manchester City: Bravo, Walker, Stones, Laporte, Mendy, Foden (76./Diaz), Fernandinho, Mahrez (68./Jesus), Silva, Sane (46./Gündogan), Agüero (80./Kompany).