V Angliji še vedno vlada šok po izpadu proti Islandiji. Foto: Reuters
V Angliji še vedno vlada šok po izpadu proti Islandiji. Foto: Reuters

Izvršni direktor angleške nogometne zveze Martin Glenn je namignil, da bi po neuspehu na EP-ju in odstopu Roya Hodgsona lahko iskanje novega selektorja trajalo več mesecev. "Seveda bi radi imeli selektorja že za prvo tekmo kvalifikacij septembra proti Slovaški, toda če ga ne bomo imeli, bomo imenovali začasnega vodjo. Ne bi govoril o imenih, ampak je kar očitno, komu bi zaupali to nalogo," je povedal Glenn.

Pri angleški zvezi se na iskanje pripravljajo temeljito. "Gre za zelo pomembno odločitev. Moramo izbrati pravega človeka. Če bo treba čakati nekaj mesecev, bomo to tudi storili."

Pri angleški zvezi ne izključujejo kandidatov iz tujine, a bi na klopi najraje videli nekoga, ki je pustil močan pečat v premier ligi. Najglasneje se omenja ime Arsena Wengerja, ki pa ima pogodbo z Arsenalom še eno leto. Tudi dolgo čakanje ne bi bila ovira, če bi šlo Angliji dobro v kvalifikacijah za SP.

Anglija je v boju za svetovno prvenstvo v Rusiji v skupini s Slovenijo, Slovaško, Škotsko, Litvo in Malto. Angleži bodo gostovali v Sloveniji 11. oktobra.