Jure Matjašič je zaslužen za oba zadetka Zavrča, njegov strel s skoraj 30 metrov pa je nedvomno najlepša poteza tekme. Foto: www.alesfevzer.com
Jure Matjašič je zaslužen za oba zadetka Zavrča, njegov strel s skoraj 30 metrov pa je nedvomno najlepša poteza tekme. Foto: www.alesfevzer.com
Maribor znova neuspešen proti Zavrču
Zavrč prvo tekmo dobil z 2:1

Maribor je bil zlasti v prvem polčasu bled in brez pravih idej, v nadaljevanju pa je vzpostavil ravnotežje in zaradi zadetka mirneje pričakuje povratno tekmo, ki bo čez šest dni v Ljudskem vrtu.

Igralec tekme je bil Jure Matjašič. V 11. minuti je na levi strani izigral mariborsko obrambo in podal pred gol, kjer je Josip Golubar s šestih metrov natančno meril v oddaljenejši kot Jasmina Handanovića. Na 2:0 je Matjašič povišal s sijajnim strelom s skoraj 30 metrov, potem ko je imel le minuto prej veliko priložnost za izenačenje Jean Philippe Mendy. Žogo je dobil v kazenskem prostoru, a zgrešil z 12 metrov.

Darko Milanič je v drugem polčasu spoznal, da je vrag vzel šalo in je v igro poslal Dareta Vršića, Milivoja Novakovića in Marcosa Tavaresa. V 68. minuti je bil Novaković po dolgi podaji sam pred vrati, toda Matija Kovačić je z levo nogo ubranil njegov strel.

V 71. minuti je zaostanek Maribora znižal Gregor Bajde. Po podaji Mendyja je veliko delo opravil Marko Janković, ki je na desni strani prodrl pred gol in sprožil strel, ki ga je ustavila vratnica. Odbito žogo je Bajde zlahka spremenil v zadetek. Pred mariborskimi vrati je bilo spet vroče v 86. minuti, vendar je Ed Kevin Kokorovič iz bližine streljal čez gol.


Pokal Slovenije, polfinale, prvi tekmi:
ZAVRČ
- MARIBOR 2:1 (2:0)
Golubar 11., Matjašič 43.; Bajde 71.
Zavrč: Kovačič, Jakšić, Rogač, Antić, Mužek, Cvek, Pihler , Kokorović (90./Karamatić), Batrović (42./Glavica), Golubar (82./Tišma), Matjašič.

Maribor: Handanović, Janža, Mendy (78./Tavares ), Bajde , Dervišević, Kabha (63./Vršič),, Defendi, Bohar (63./Novaković), Šme, Mertelj, Janković.

Sodnik: Dejan Balažič

Odigrano v sredo:
CELJE
- DOMŽALE 1:0 (0:0)
Omoregie 55.

Povratni tekmi bosta v sredo, 20. aprila, ob 18.00. Finale bo 25. maja v Kopru.

Maribor znova neuspešen proti Zavrču
Zavrč prvo tekmo dobil z 2:1