Vse kaže, da bo brazilski napadalec Pato kariero nadaljeval v domovini. Foto: EPA
Vse kaže, da bo brazilski napadalec Pato kariero nadaljeval v domovini. Foto: EPA

Po poročanju Gazzette dello Sport naj bi Alexandre Pato okrepil Corinthians, ki je pred dnevi postal svetovni klubski prvak. Predsednik Mario Gobbi je v nedeljo že potrdil, da je denar za odškodnino (ta naj bi znašala okrog 15 milijonov evrov) pripravljen in da je vse nared za Patov prihod. 23-letni napadalec sicer zaradi poškodbe letos ni veliko igral, toda njegov talent ni sporen in ga verjetno čaka še lepa prihodnost.

Za še enega brazilskega napadalca pri Milanu Robinha je zanimanje pokazalo več klubov. Adriano Galliani je že odpotoval v Rio, kjer ga čakajo pogajanja o prodaji obeh igralcev.

Z odškodnino, ki jo bodo dobili za Pata in Robinha, bi se lahko Milan, ki je trenutno na sedmem mestu Serie A, v zimskem prestopnem roku okrepil z zvenečo okrepitvijo.

Daily Mail je izbrskal, da naj bi bil Milan pripravljen Manchester Cityju plačati 20 milijonov evrov za Maria Balotellija, vendar po poročanju Gazzette dello Sport Galliani dvomi, da bodo sposobni kontroverznega napadalca spet pripeljati v Milano (pred selitvijo v Manchester je igral za Inter).