Gerard Pique je 20 minut pred koncem postavil končni izid na Camp Nouu. Foto: EPA
Gerard Pique je 20 minut pred koncem postavil končni izid na Camp Nouu. Foto: EPA
Andres Iniesta
Andres Iniesta je le minuto po izenačenju znova poskrbel za vodstvo Barcelone. Foto: EPA
Manuel Trigueros
Manuel Trigueros je z močnim strelom dosegel pomemben zadetek v gosteh. Foto: EPA

Katalonci, ki so v zadnjem mesecu v silovitem naletu, so odločno začeli. Lionel Messi je zapretil v 12. minuti, a je bil Sergio Asenjo zbran. Gostje so se disciplinirano branili vse do 41. minute, ko je po levi strani ušel Luis Suarez in lepo podal v kazenski prostor, pritekel je Messi in z diagonalnim strelom z levico zatresel mrežo. V sodnikovem dodatku je imel najlepšo priložnost za goste Luciano Vietto, a se je izkazal Marc Andre ter Stegen.

"Rumena podmornica" je sijajno začela drugi polčas. Manuel Trigueros je z izjemnim strelom s 25 metrov po sredini vrat ukanil ter Stegna. Barca se je hitro pobrala, razigrani Suarez je našel Andresa Iniesto, ki je iz bližine zadel za 2:1. Barca je imela pobudo, nevarne akcije so si vrstile. V 64. minuti je po kotu najvišje skočil Gerard Pique in povišal na 3:1, Asenjo je bil nemočen, saj je Mateo Musaccio pustil preveč prostora branilcu Barcelone.

V 71. minuti je Victor Ruiz v kazenskem prostoru igral z roko in sodnik Alejandro Hernandez je dosodil enajstmetrovko. Z enajstih metrov ni streljal Messi, ampak Neymar, ki je z desnico meril v spodnji levi kot, Asenjo pa je žogo sijajno odbil. Do konca srečanja so Katalonci zadržali prednost. Povratna tekma na El Madrigalu bo 4. marca.

Španski kraljevi pokal, polfinale, prvi tekmi:
BARCELONA - VILLARREAL 3:1 (1:0)
Messi 41., Iniesta 49., Pique 64.; Trigueros 48.
Neymar (Barcelona) je v 71. minuti zapravil 11-m.

Barcelona: Ter Stegen, Alves, Pique, Mathieu, Alba, Mascherano, Rafinha (68./Rakitić), Iniesta, Neymar, Suarez, Messi.

Villarreal: Asenjo, Mario, Musacchio, Ruiz, Costa, J. Dos Santos (51./Rukavina), Pina, Bruno (32./Trigueros), Čerišev (73./Gomez), G. Dos Santos, Vietto.

Sodnik: Alejandro Hernandez




ATHLETIC BILBAO - ESPANYOL 1:1 (1:1)
Aduriz 11.; V. Sanchez 35.

Povratni tekmi bosta 4. marca.