Douglas Pereira je zadnja okrepitev prenovljene Barcelone. Foto: EPA
Douglas Pereira je zadnja okrepitev prenovljene Barcelone. Foto: EPA

Z dodatki se odškodnina lahko poviša še za 1,5 milijona. 24-letni nogometaš bo konec tedna opravil zdravniški pregled, nato pa z Barco podpisal petletno pogodbo. Douglas je tretji nakup zadnje linije Barcelone v letošnji sezoni, saj so Katalonci pred tem že obrambo okrepili z Jeremyjem Mathieujem in Thomasom Vermaelnom.

Na položaju desnega bočnega branilca ima Barca že Danija Alvesa in Martina Montoyo. Barcelona v naslednjih dveh prestopnih rokih ne sme kupovati, tako da nadaljnje okrepitve letos poleti niso izključene. Katalonci so se sicer na kazen pritožili.

Eto'o se je dogovoril z Evertonom
Samuel Eto'o
bo kariero nadaljeval pri Evertonu. Izkušeni kamerunski napadalec je s klubom iz Liverpoola podpisal dveletno pogodbo. V pretekli sezoni je Eto'o igral za Chelsea, h klubu z Goodison Parka pa je prišel kot prost igralec. "Srečal sem se z njim, lepo sva se pogovorila o nogometu in navdušen sem bil nad tem, koliko volje še ima," je Roberto Martinez, trener Evertona, dejal o novi okrepitvi. Pred tem je igral za Anži, Inter, Barcelono in Mallorco. Ligo prvakov je Kamerunec dvakrat osvojil z Barcelono in enkrat z Interjem iz Milana.