Luis Suarez je bil v prejšnji sezoni z 31 zadetki prvi strelec Premier lige. Foto: Reuters
Luis Suarez je bil v prejšnji sezoni z 31 zadetki prvi strelec Premier lige. Foto: Reuters
Luis Suarez ugriznil Chiellinija

rcelona sta v Londonu opravila prvi krog pogovorov glede prestopa Luisa Suareza. Obe strani sta jih označili za "produktivne", kar daje slutiti, da se bo prestop res zgodil.

Pri Liverpoolu so odločni, da urugvajskega napadalca ne prodajo za dosti manj, kot je odkupna klavzula v pogodbi. Ta naj bi znašala med 88 in 100 milijonov evrov. 27-letnik je v Liverpool prišel leta 2011 iz Ajaxa za 28 milijonov evrov. Decembra je z Redsi podaljšal pogodbo do leta 2018.

"Pogovori so bili produktivni in se bodo nadaljevali, a dogovor še ni sklenjen. Pričakovanja ostajajo na obeh straneh," je za BBC povedal eden izmed virov blizu Liverpoolu. Barcelona naj bi skušala zbiti ceno na številko, ki se vrti okoli 75 milijonov evrov. V posel je pripravljena vključiti tudi Čilenca Alexisa Sancheza, zanj se zanima še Juventus, kar pa naj za Liverpool ne bi bilo ključnega pomena.

Predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu je bil na sredini tiskovni konferenci jasen, da bo klub v letošnjem prestopnem roku naredil korenite spremembe v ekipi. "S tem se ukvarjamo že od februarja. Glede tega moramo biti diskretni, saj ne smemo izdajati drugim ekipam, kaj nameravamo. Na urniku imamo vrsto pogajanj, vendar trenutno poteka svetovno prvenstvo. Veliko je špekulacij. Luis Suarez je izvrsten igralec in hočemo, da igra, kot je igral do zdaj. Govorim kot nogometni navijač. Je igralec, ki se mora ponovno zbrati in se vrniti k nogometu," je povedal Bartomeu.

Suarez je na svetovnem prvenstvu na tekmi z Italijo ugriznil Italijana Giorga Chiellinija in si prislužil štirimesečni suspenz. Na igrišča se bo lahko vrnil na začetku novembra.

Zanimivo, da je bila Barcelona zaradi nepravilnosti pri trgovanju z igralci kaznovana s prepovedjo podpisovanja pogodb z nogometaši v poletnem prestopnem roku, a so ji pozneje kazen zamrznili. Zdaj se klub pogaja o prestopu igralca, ki ne sme igrati nogometa do novembra. Kakor koli, Barcelona je vse bližje sanjski napadalni trojki Messi-Neymar-Suarez.

Luis Suarez ugriznil Chiellinija