Dante je steber obrambe Borussie iz Mönchengladbacha, odličen je v igri z glavo. Foto: EPA
Dante je steber obrambe Borussie iz Mönchengladbacha, odličen je v igri z glavo. Foto: EPA

28-letni Dante je na 91 tekmah v Bundesligi dal osem golov, v Mönchengladbachu je vse od leta 2009. 21. marca je proti Bayernu zapravil strel z bele točke, kar je pomenilo, da so se Bavarci prebili v finale nemškega pokala. Po tekmi je bilo veliko govoric o tem, da naj bi Dante namenoma streljal prek vrat, kar pa so vodilni pri Bayernu ostro zanikali.
Borussia bo sijajno sezono zelo verjetno končala na četrtem mestu, kar pomeni, da bo v prihodnji sezoni igrala v kvalifikacijah za Ligo prvakov. Trenerja Luciena Favreja čaka težko delo, saj odhajata tudi nosilca igre Marco Reus (Borussia Dortmund) in Roman Neustädter (Schalke).

"Zelo smo veseli, da k nam prihaja Dante. Izkazal se je v Bundesligi, odigral je veliko izjemnih tekem in prepričan sem, da bomo z njim še precej močnejši," je bil vesel športni direktor Christian Nerlinger. Finalisti letošnje Lige prvakov bodo Mönchengladbachu nakazali 4,7 milijona evrov.

Po sezoni se od Bayerna poslavlja hrvaški napadalec Olić, ki je v Münchnu igral od poletja 2009. Blestel je predvsem v sezoni 2009/10, ko je v četrtfinalu Lige prvakov dosegel dva gola proti Manchrester Unitedu, v polfinalu pa je s hat-trickom potopil Lyon.